Nem tudnak a Fideszben arról, hogy lenne a pártnak konkrét programja

2017. szeptember 14., csütörtök 16:16, frissítve: csütörtök 19:03

Bár a Fidesz-frakció politikusai három napon át üléseznek Velencén, a témáik között nem szerepelnek az ország jövője szempontjából olyan kulcsfontosságú kérdések, mint amilyen az oktatás és az egészségügy – derült ki Halász Jánosnak, a Fidesz-frakció szóvivőjének a Magyar Nemzet kérdésére adott válaszából. Ehelyett leginkább a „Soros-terv” és a migráció kérdése körül zajlanak a megbeszélések, illetve pénteken terítékre kerül a demográfiai helyzet.

Igaz, mint Halász megjegyezte: utóbbival kapcsolatban sem terveket fognak alkotni, „hanem beszélünk ennek az ügynek a fontosságáról”. Lapunk arról is érdeklődött, hogy hogyan áll a Lázár János által tavaly bejelentett, 10 évre szóló Fidesz-program kidolgozása. Mint emlékezetes, a Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt egy korábbi kormányinfón, illetve egy konferencián is, hogy 2014-ben egy jó szlogen volt a „Folytatjuk”, de 2018-ra a Fidesz már programmal áll elő.

– 2018-ban a Fidesznek pontosan meg kell mondania, hogy hogyan lesz versenyképesebb a társadalom, az oktatás, az egészségügy, hogyan lesz versenyképesebb a gazdaság, mi történik a munkabérekkel, mit fogunk tenni azzal a munkabérnyomással, ami érdemben befolyásolja a magyar munkaerőpiaci helyzetet a következő időszakban, mi lesz a járulékok sorsa 2017-ben, 2018-ban és 2018 után. Hogyan tud versenyképességi tartalékot találni a magyar gazdaság, és mi lesz az állammal, az hogyan lesz versenyképesebb? Tehát hogyan lesz versenyképesebb a magyar társadalom, versenyképesebb a gazdaság és versenyképesebb a magyar állam” – fejtette ki korábban a miniszter. 

Ám úgy tűnik, a Fidesz egyelőre finoman szólva sem dolgozhat gőzerővel a választási programon, ugyanis az nemcsak Velencén nem kerül terítékre, de Halász Jánosnak, a Fidesz-frakció szóvivőjének fogalma sem volt arról, hogy Lázár János mire gondolhatott.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

– Hogy ő pontosan mire gondolt, azt legyen kedves tőle kérdezze meg, mert a frakcióban ezzel nem foglalkoztunk – jelezte, javasolva, hogy kormányinfón forduljunk a miniszterhez. Halász egyébként kissé elkalandozva azt is megjegyezte, az újságíróknak sokkal egyszerűbb, ugyanis ők ülnek a sajtótájékoztatókon, a politikusok pedig állnak. „Mindig csodálom a János állóképességét” – folytatta utalva arra, hogy a miniszter végigállja a 2-3 órás sajtótájékoztatókat.

Lapunk szerette volna tisztázni, hogy akkor lesz-e a Fidesznek választási programja 2018-ra, ám erre Halász nem válaszolt egyértelmű igennel vagy nemmel. Ehelyett azt mondta, a Fidesznek van egy kormányzati munkája, ami „több és erősebb”, mint egy választási program, míg „az ellenzék csak ígérgetni tud”. Így szerinte az igazi választási program, hogy 2010 óta a családtámogatásra, a munkahelyteremtésre és az adócsökkentés politikájára helyezik a hangsúlyt, illetve figyelnek a közbiztonságra és küzdenek a migráció és a kötelező betelepítés ellen. 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.