Nem született egyezség az idei béremelésről a BKV-nál

MNO

2009. február 17., kedd 15:46

Továbbra sem sikerült egyezségre jutnia a BKV vezetőségének és a szakszervezeteknek az idei béremelésről – közölték érdekképviseleti vezetők a keddi tárgyalás után az MTI-vel.

• Elbocsátották a saját zsebre dolgozó BKV-ellenőröket
Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke elmondta, hogy a cég továbbra is ragaszkodik a 2,3 százalékos bérfejlesztéshez, míg a szakszervezetek 2009-ben 8 százalékos béremelést szeretnének elérni. A BKV vezetésének hivatalos ajánlata az Országos Érdekegyeztető Tanács 3-5 százalékos ajánlása alatt van – tette hozzá. Mint közölte, a tárgyalások folytatódnak, de külön kérték a vezetőségtől, hogy gyorsítsanak az egyeztetések ütemén. A cég erre a kérésre még nem válaszolt.

Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy saját nevükben és a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége képviseletében követeléseiket levélben is eljuttatták a vezetőséghez. A dokumentumban a 8 százalékos bérfejlesztés mellett a béren kívüli juttatások megőrzését kérik, valamint azt, hogy a vezérigazgató is vegyen részt a csütörtökön folytatódó tárgyalásokon.

(MTI)

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.