Nem történt bűncselekmény a BKV-irodaház eladásakor

MNO

2009. február 4., szerda 14:01

Bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a BKV tulajdonában lévő, Stadionok úti irodaház eladása ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Erről a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke tájékoztatta szerdán az MTI-t. Gulyás Attila közölte: a feljelentést tevő szakszervezetek eredménynek tekintik, hogy a cég mégsem válik meg többségi tulajdonhányadától.
Az MTI birtokába került, a nyomozás megszüntetéséről szóló határozat szerint az eljárás során világossá vált: a BKV Zrt. tulajdonában álló ingatlant valójában nem értékesítették a Welt-Stadt Immobilien Ingatlanberuházó Kft.-nek. Ezt a tényt támasztotta alá a BKV Zrt. jogi igazgatósága által a hatóság részére 2009 januárjában küldött átirat is, amely szerint a Stadionok irodaház értékesítése nincs napirenden – olvasható a dokumentumban. Gulyás Attila ezzel kapcsolatban elmondta: az érdekképviseletek szempontjából az is sikernek könyvelhető el, hogy a BKV elállt az irodaház eladásától. „Szerintünk ha az általuk tervezett módon értékesítik az ingatlant, akkor jelentős kár érte volna a céget” – tette hozzá a szakszervezeti vezető.

Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese megerősítette, hogy valóban megszüntették bűncselekmény hiányában a nyomozást az irodaház eladása ügyében. Mint hozzátette, eddig nem érkezett panasz a megszüntető határozat ellen.

A BKV tavaly április végén adta el XIV. kerületi, Hungária körút 46. szám alatt lévő telephelyének hozzávetőleg egyhatodát a Welt-Stadt Immobilien Ingatlanberuházó Kft.-nek. A cég 40 millió forint pluszáfát, összesen 48 millió forintot fizetett a tulajdonhányadért. A hat szakszervezeti vezető által aláírt feljelentés szerint „a BKV – figyelmen kívül hagyva a szakszervezetekkel május 27-én kötött megállapodást, amelyben kötelezte magát, hogy nem ad el az érdekképviseletek beleegyezése nélkül telephelyet – augusztus 7-én együttműködési megállapodást kötött az ingatlan fennmaradó területének hatvan napon belüli eladására vonatkozóan” 490 millió forint plusz áfa áron. A VII. kerületi rendőrkapitányság tavaly decemberben hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt a feljelentés alapján rendelte el a nyomozást az ügyben.

(MTI)

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.