Nem történt bűncselekmény a BKV-irodaház eladásakor

MNO

2009. február 4., szerda 14:01

Bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a BKV tulajdonában lévő, Stadionok úti irodaház eladása ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Erről a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke tájékoztatta szerdán az MTI-t. Gulyás Attila közölte: a feljelentést tevő szakszervezetek eredménynek tekintik, hogy a cég mégsem válik meg többségi tulajdonhányadától.
Az MTI birtokába került, a nyomozás megszüntetéséről szóló határozat szerint az eljárás során világossá vált: a BKV Zrt. tulajdonában álló ingatlant valójában nem értékesítették a Welt-Stadt Immobilien Ingatlanberuházó Kft.-nek. Ezt a tényt támasztotta alá a BKV Zrt. jogi igazgatósága által a hatóság részére 2009 januárjában küldött átirat is, amely szerint a Stadionok irodaház értékesítése nincs napirenden – olvasható a dokumentumban. Gulyás Attila ezzel kapcsolatban elmondta: az érdekképviseletek szempontjából az is sikernek könyvelhető el, hogy a BKV elállt az irodaház eladásától. „Szerintünk ha az általuk tervezett módon értékesítik az ingatlant, akkor jelentős kár érte volna a céget” – tette hozzá a szakszervezeti vezető.

Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese megerősítette, hogy valóban megszüntették bűncselekmény hiányában a nyomozást az irodaház eladása ügyében. Mint hozzátette, eddig nem érkezett panasz a megszüntető határozat ellen.

A BKV tavaly április végén adta el XIV. kerületi, Hungária körút 46. szám alatt lévő telephelyének hozzávetőleg egyhatodát a Welt-Stadt Immobilien Ingatlanberuházó Kft.-nek. A cég 40 millió forint pluszáfát, összesen 48 millió forintot fizetett a tulajdonhányadért. A hat szakszervezeti vezető által aláírt feljelentés szerint „a BKV – figyelmen kívül hagyva a szakszervezetekkel május 27-én kötött megállapodást, amelyben kötelezte magát, hogy nem ad el az érdekképviseletek beleegyezése nélkül telephelyet – augusztus 7-én együttműködési megállapodást kötött az ingatlan fennmaradó területének hatvan napon belüli eladására vonatkozóan” 490 millió forint plusz áfa áron. A VII. kerületi rendőrkapitányság tavaly decemberben hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt a feljelentés alapján rendelte el a nyomozást az ügyben.

(MTI)

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.