Németh Szilárd: Nem nálam van a pénz

2018. február 21., szerda 20:05, frissítve: csütörtök 06:16

Nem tudom mennyit költöttünk, talán egy ezrest – így reagált Németh Szilárd arra, hogy eddig mennyi pénzt fordítottak a Csepelre tervezett Kozma István Magyar Birkózó Akadémia építésére. A válasz már csak azért is meglepő, mert az állam már tavaly átutalta az építkezés első üteméhez szükséges 2,4 milliárd forintot a rezsibiztos által alapított, a politikus lakására bejegyzett alapítványnak. Németh Szilárd egyébként ezt az összeget is vitatta, szerinte 2 milliárd forint áll rendelkezésre.

Bár a politikus tavaly még azt állította, személyes felelősséget vállal a projektért, amely végig átlátható és ellenőrizhető lesz, lapunknak már úgy válaszolt: nem indult el az építkezés, de ő nem foglalkozik ezzel, mert nem a kuratórium tagja. – Azt lehet tudni, hogy a tenderkiírás lejárt, valami pályázó volt, úgy tudom, hogy nyert. Aztán lejárt annak a megfúrási határideje is, úgyhogy megy minden a maga rendjén – fogalmazott. Hozzátette: – Nem nálam van a pénz, tehát azért hülyeségeket ne írjanak le. 

 

 

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2018.02.22.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.