Nemzeti konzultáció: feljelentést tett a Jobbik a köszönőlevelek miatt

MTI

2017. július 3., hétfő 11:49, frissítve: hétfő 11:54

A Jobbik feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Legfőbb Ügyészségen a kormány nemzeti konzultációhoz kapcsolódó köszönőleveleinek postázásával összefüggésben.

Vágó Sebestyén, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a múlt héten hozzájutott egy olyan dokumentumhoz, amelyet a postai hivatalvezetőknek küldtek, és e szerint a sima levélként érkező küldeményeket elsőbbségiként kell kezelniük a posta munkatársainak.

Ez felveti a hivatali visszaélés és a sikkasztás gyanúját is – tette hozzá, jelezve: különbség van a sima és az elsőbbségi levél feladási költsége között. Kérdésre válaszolva közölte, 100 ezer válaszlevél esetében több millió forinttal számolnak.

A jobbikos politikus szóvá tette a postai dolgozók túlterheltségét is, szerinte halomban állnak a kézbesítetlen levelek a budaörsi logisztikai központban, a dolgozók fizetése pedig méltánytalan, miközben szakemberhiány van a területen. Kifogásolta azt is, hogy a posta nemcsak hivatását végzi, hanem egyebek mellett befektetések, biztosítások, sorsjegyek értékesítését is.

Vágó Sebestyén a posta helyzetével kapcsolatban szándékosságot feltételezett, szerinte a kormányhoz köthető magánérdekek akarják rátenni a kezüket a közszolgáltatásra.

A politikust kérdezték a Jobbik legújabb plakátkampányának költségeiről is. Azt felelte, hamarosan nyilvánosságra hozzák azokat az adatokat, amelyek nem sértenek üzleti titkot.

A szerkesztő ajánlja

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.

Lázár Fruzsina

Mennyit ér ma egy emberélet?

Ismeretségen vagy a jó szerencsén múlik az életben maradás, ha valaki gyors egészségügyi ellátásra szorul?

Vég Márton

Maffiamódszerekkel dolgozhattak Tiborcz Istvánék

Az ellenzék szerint az Elios csalásgyanús pályázatai az utolsó szöget jelenthetik az Orbán-rendszer koporsójába.

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.