Nemzeti konzultáció: feljelentést tett a Jobbik a köszönőlevelek miatt

MTI

2017. július 3., hétfő 11:49, frissítve: hétfő 11:54

A Jobbik feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Legfőbb Ügyészségen a kormány nemzeti konzultációhoz kapcsolódó köszönőleveleinek postázásával összefüggésben.

Vágó Sebestyén, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a múlt héten hozzájutott egy olyan dokumentumhoz, amelyet a postai hivatalvezetőknek küldtek, és e szerint a sima levélként érkező küldeményeket elsőbbségiként kell kezelniük a posta munkatársainak.

Ez felveti a hivatali visszaélés és a sikkasztás gyanúját is – tette hozzá, jelezve: különbség van a sima és az elsőbbségi levél feladási költsége között. Kérdésre válaszolva közölte, 100 ezer válaszlevél esetében több millió forinttal számolnak.

A jobbikos politikus szóvá tette a postai dolgozók túlterheltségét is, szerinte halomban állnak a kézbesítetlen levelek a budaörsi logisztikai központban, a dolgozók fizetése pedig méltánytalan, miközben szakemberhiány van a területen. Kifogásolta azt is, hogy a posta nemcsak hivatását végzi, hanem egyebek mellett befektetések, biztosítások, sorsjegyek értékesítését is.

Vágó Sebestyén a posta helyzetével kapcsolatban szándékosságot feltételezett, szerinte a kormányhoz köthető magánérdekek akarják rátenni a kezüket a közszolgáltatásra.

A politikust kérdezték a Jobbik legújabb plakátkampányának költségeiről is. Azt felelte, hamarosan nyilvánosságra hozzák azokat az adatokat, amelyek nem sértenek üzleti titkot.

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.