Nincs vége: újabb 260 millióval drágult a vizes vb

MN

2017. szeptember 9., szombat 12:09, frissítve: vasárnap 16:26

Lassan másfél hónap telt el a budapesti FINA-világbajnokságának vége óta, de hetente újabb és újabb csontváznak esnek ki a szekrényből az immár hatszorosára – a tervezett 24,5 milliárdról 135,2 milliárd forintra – drágult sportesemény kapcsán. A pénteki Közbeszerzési Értesítőben jelent meg Balatonfüred fideszes vezetésű önkormányzata által kötött három olyan szerződés eredménye, amelyeket még áprilisban kötöttek meg, összesen 260,3 millió forint értékben.

Júliusban a vizes vb nyílt vízi úszóversenyeit rendezték a Balaton-parti üdülővárosban, ehhez bérelt az önkormányzat ideiglenes telepítésű lelátókat, viplelátóval és sajtóközvetítői helyekkel, összesen 1308 üléssel nettó 121 millió forintért a Lelátó Kft.-től. Közvetve kapcsolódott a sportrendezvényhez a hínármentesítéshez való munkagépbérlés 31 millió forintért és a mederkotrás 108 millió forintért.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.