Nincs vége: újabb 353 millió forinttal drágult a befejeződött vizes vb

MN

2017. augusztus 10., csütörtök 22:22, frissítve: péntek 09:18

Az EU-s közbeszerzési tájékoztató szerint a vizes, illetve a masters-világbajnokságot szervező Bp2017 Kft. e hét szerda után csütörtökön is jelentősen megemelte a vébé rendezvényszervezésre vonatkozó szerződésének összegét – írta az Index.

A Bp2017 Kft. korábban kétmilliárd forint értékben szerződött Kuna Tibor – Szijjártó Péter külügyminiszter ismerőse – Young and Partners nevű cégével a margitszigeti és a Duna Aréna melletti szurkolói zóna kialakítására, az ott található, szponzori bemutatóhelyekből és boltokból álló FINA Market Streetek üzemeltetésére, illetve programjainak szervezésére. Utólag 353 millió forinttal megemelték a szerződés összegét, majd szerdán egy újabb, 253 milliós megbízást könyvelhettek el a világbajnokság filmjének elkészítésére.

A csütörtökön megjelentetett, 353 milliós növekedéssel együtt Kuna cégei immár 5,6 milliárd forintnyi szerződés elnyerésénél járnak a vizes vb kapcsán, míg a vébé költségvetésének növekedése a zárás óta megközelíti az 1,9 milliárd forintot.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.