Nincs vége: újabb 353 millió forinttal drágult a befejeződött vizes vb

MN

2017. augusztus 10., csütörtök 22:22, frissítve: péntek 09:18

Az EU-s közbeszerzési tájékoztató szerint a vizes, illetve a masters-világbajnokságot szervező Bp2017 Kft. e hét szerda után csütörtökön is jelentősen megemelte a vébé rendezvényszervezésre vonatkozó szerződésének összegét – írta az Index.

A Bp2017 Kft. korábban kétmilliárd forint értékben szerződött Kuna Tibor – Szijjártó Péter külügyminiszter ismerőse – Young and Partners nevű cégével a margitszigeti és a Duna Aréna melletti szurkolói zóna kialakítására, az ott található, szponzori bemutatóhelyekből és boltokból álló FINA Market Streetek üzemeltetésére, illetve programjainak szervezésére. Utólag 353 millió forinttal megemelték a szerződés összegét, majd szerdán egy újabb, 253 milliós megbízást könyvelhettek el a világbajnokság filmjének elkészítésére.

A csütörtökön megjelentetett, 353 milliós növekedéssel együtt Kuna cégei immár 5,6 milliárd forintnyi szerződés elnyerésénél járnak a vizes vb kapcsán, míg a vébé költségvetésének növekedése a zárás óta megközelíti az 1,9 milliárd forintot.

A szerkesztő ajánlja

Lakner Dávid

Van kiút a csicskáztatás poklából

Tuza-Ritter Bernadett filmrendező a modern kori rabszolgatartásról, a Sundance-szereplésről és az áldozatok esélyeiről. Interjú.

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.