Novemberben kaphatnak prémiumot a nyugdíjasok

MN

2017. október 12., csütörtök 09:54, frissítve: csütörtök 10:56

November 10-én utalják a bankszámlákra és a postára, és november 15-től kézbesítik az érintetteknek a nyugdíjjal együtt az egyösszegű emelést és a nyugdíjprémiumot – értesült a Magyar Idők. A prémiumra 2,021 millió öregségi nyugdíjas számíthat. A 2017. novemberi nyugdíjprémium maximális összege 12 ezer forint lesz a törvényi szabályozás szerint. Az átlagos, 112 305 forintos saját jogú nyugdíjnál a 12 ezer forintos nyugdíjprémium, az egyösszegű, 10 785 forintos emelés 22 785 forintot tesz ki novemberben.

Ha a nyugdíjas részesül a 34 770 forintos átlagos özvegyinyugdíj-kiegészítésben is, az egyösszegű emelése 14 125 forint, a nyugdíjprémiuma 12 ezer forint, így 26 125 forinttal kaphat többet a jövő hónapban. Nyugdíjprémiumot az idén fizetnek először. A fedezetére ebben az évben 24 milliárd forint volt fordítható. Lázár János múlt héten jelentette be, hogy a törvényben meghatározott nyugdíjkorrekció mellett nyugdíjprémiumra is számíthatnak az idősek. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondása szerint dolgoznak azon is, hogy decemberben Erzsébet-utalványt is kaphassanak a nyugdíjasok, annak lehetősége azonban a hátralévő hónapok gazdasági adatain múlik.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.