Nyilvánossá tenné az Orbán Viktor vejével kapcsolatos jelentést Jávor Benedek

MN

2018. január 12., péntek 19:03, frissítve: péntek 21:22

Jávor Benedek, a Párbeszéd európai parlamenti (EP) képviselője levelet írt Lázár János kancelláriaminiszternek, hogy a kormány hozza nyilvánosságra a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) 2011–2015-ös, közvilágítási projektekkel kapcsolatos jelentését. Az említett időszakban Orbán Viktor kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak a cége, az Elios nyerte a projektek túlnyomó részét.

 A képviselő a Facebook-oldalán ezt írja: „Még másfél éve fordultam az OLAF-hoz az Orbán-vő Tiborcz István gyanús üzelmei miatt. Hihetetlen módokon tarolt cégével, az Eliosszal a közvilágítási piacon. Az OLAF most megállapította, hogy súlyos visszaélések történtek, és átadta a magyar hatóságoknak a jelentését. Világossá téve, hogy az Orbán-család nyakig merült a korrupt ügyletekben… A 4-es metró ügyében a nyilvánosságra hozatalhoz fűződő közérdeket tudták érvényesíteni, és publikálni abban az ügyben az OLAF jelentését. A miniszterelnök vejét érintő korrupciós ügyben a semmivel sem kisebb közérdek egyértelművé teszi, hogy elkerülhetetlen a jelentés elérhetővé tétele.”

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.