Nyilvánossá tenné az Orbán Viktor vejével kapcsolatos jelentést Jávor Benedek

MN

2018. január 12., péntek 19:03, frissítve: péntek 21:22

Jávor Benedek, a Párbeszéd európai parlamenti (EP) képviselője levelet írt Lázár János kancelláriaminiszternek, hogy a kormány hozza nyilvánosságra a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) 2011–2015-ös, közvilágítási projektekkel kapcsolatos jelentését. Az említett időszakban Orbán Viktor kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak a cége, az Elios nyerte a projektek túlnyomó részét.

 A képviselő a Facebook-oldalán ezt írja: „Még másfél éve fordultam az OLAF-hoz az Orbán-vő Tiborcz István gyanús üzelmei miatt. Hihetetlen módokon tarolt cégével, az Eliosszal a közvilágítási piacon. Az OLAF most megállapította, hogy súlyos visszaélések történtek, és átadta a magyar hatóságoknak a jelentését. Világossá téve, hogy az Orbán-család nyakig merült a korrupt ügyletekben… A 4-es metró ügyében a nyilvánosságra hozatalhoz fűződő közérdeket tudták érvényesíteni, és publikálni abban az ügyben az OLAF jelentését. A miniszterelnök vejét érintő korrupciós ügyben a semmivel sem kisebb közérdek egyértelművé teszi, hogy elkerülhetetlen a jelentés elérhetővé tétele.”

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.