Nyolcmilliárdért öltöztetik a Volánbusz munkatársait

Horváth Csaba László

Horváth Csaba László

2017. január 11., szerda 10:37, frissítve: szerda 15:17

Több mint bruttó 8 milliárd forintba kerülnek az állami tulajdonban álló Volánbusz Zrt. munkavállalói részére készülő egyenruhák – derült ki a legfrissebb közbeszerzési hirdetményből. A társaság óriási tételben rendel egyedi gyártású formaruházatot az alkalmazottak számára. Egyebek közt 24 ezer férfitélikabátot, 57 ezer nyakkendőt, 110 ezer nadrágot, valamint 114 ezer hosszú és ugyanennyi rövid ujjú inget szereznek be. Továbbá a női alkalmazottak részére több mint 6 ezer blúzt és szoknyát, és több mint 3 ezer sálat rendelnek.

A beszerzés nettó 6,370 milliárd, azaz több mint bruttó 8 milliárd forintba kerül az államnak, amit a kabinet nem európai uniós forrásokból finanszíroz. A pályázat kiírása szerint ráadásul az állami cég fenntartja a jogot, hogy a felsorolt tételekből akár 30 százalékkal többet rendeljen.

A tendert három nonprofit társaság nyerte el: a Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft., az Efro Közhasznú Nonprofit Kft., valamint a Pro-Team Nonprofit Kft., ezek között van, amely állami tulajdonban van. A ruhák elkészítését több üzemben végzik, az első ütemben készült darabokat kilencven napon belül kell leszállítani a Volánbusz Zrt.-nek. 

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.