Nyolcvanan fagytak meg december végéig

2017. január 5., csütörtök 14:08, frissítve: csütörtök 21:02

2016 őszétől december végéig 80-an fagytak meg Magyarországon, közel kétszer annyian, mint 2015 azonos időszakában, amikor 45 fagyhalált regisztráltak – közölte a Magyar Szociális Fórum (MSZF) legfrissebb jelentésében. Az áldozatok közül a legfiatalabb 35 éves volt, a legidősebb pedig 89. Az elhunytak túlnyomó többsége férfi. A szabad ég alatt összesen 20-an fagytak meg, lakásukban 27-en, kórházban pedig 33 végzetesen kihűlt ember lelte halálát.

Az MSZF közleménye szerint feltűnően megnőtt a saját fűtetlen otthonukban kihűltek, valamint a kórházba kerülésük után elhunytak száma. Ugrásszerűen nőtt azoknak a száma is, akik kórházba szállításuk közben vagy odaérkezésük után vesztették életüket, mert már nem tudtak rajtuk segíteni.

A Magyar Szociális Fórum azt is írta, tudomásuk szerint a hipotermiával kórházba szállított személyek közül minden második meghalt.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.