Nyolcvanan fagytak meg december végéig

Ambrus Vilmos

Ambrus Vilmos

2017. január 5., csütörtök 14:08, frissítve: csütörtök 21:02

2016 őszétől december végéig 80-an fagytak meg Magyarországon, közel kétszer annyian, mint 2015 azonos időszakában, amikor 45 fagyhalált regisztráltak – közölte a Magyar Szociális Fórum (MSZF) legfrissebb jelentésében. Az áldozatok közül a legfiatalabb 35 éves volt, a legidősebb pedig 89. Az elhunytak túlnyomó többsége férfi. A szabad ég alatt összesen 20-an fagytak meg, lakásukban 27-en, kórházban pedig 33 végzetesen kihűlt ember lelte halálát.

Az MSZF közleménye szerint feltűnően megnőtt a saját fűtetlen otthonukban kihűltek, valamint a kórházba kerülésük után elhunytak száma. Ugrásszerűen nőtt azoknak a száma is, akik kórházba szállításuk közben vagy odaérkezésük után vesztették életüket, mert már nem tudtak rajtuk segíteni.

A Magyar Szociális Fórum azt is írta, tudomásuk szerint a hipotermiával kórházba szállított személyek közül minden második meghalt.

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.