Nyomoznak az újságra kapott pénzből nyitott borozó ügyében

MN

2018. január 23., kedd 11:45, frissítve: kedd 11:52

Nyomoz a rendőrség Cegléd országgyűlési képviselője, Földi László ismerősének az üzlete ügyében: Varga Zoltán Ernő cége, a Vassily Kiadó Kft. 2009 és 2016 között 78 millió forintot kapott egy önkormányzati cégtől, a Várvag Nonprofit Kft.-től lapkiadásra, cikkek írására és hirdetések közlésére, de aztán a lap bezárt, és a cég inkább borozót nyitott – írja a 444.hu.

Az ügyben Volner János, a Jobbik frakcióvezetője tett feljelentést. A képviselőnek küldött, a portálhoz eljutott válaszlevél szerint az V. és XIII. kerületi ügyészség nyomozást rendelt el nagyobb értékű csalás gyanúja miatt, és a ceglédi rendőrkapitányságot bízta meg a lefolytatásával.

A lap 2015-ben megszűnt, de az önkormányzati cég így is kifizetett a kiadónak 9 millió forintot. Még ennél is érdekesebb, hogy 2013 januárjától a Vassily kiadó felvette tevékenységi körei közé a vendéglátást, a rendezvényi étkeztetést és az italszolgáltatást, majd megnyitotta a belvárosi Szindbád Borozó és Éttermet.  A borozó helyiségét a cég szintén az önkormányzattól bérli, és hogy teljes legyen a kép: az újság – amíg működött – vastagon hirdette lapjain az újonnan nyílt borozót – teszi hozzá a 444.hu. 

 

A szerkesztő ajánlja

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.