Nyomoznak az újságra kapott pénzből nyitott borozó ügyében

MN

2018. január 23., kedd 11:45, frissítve: kedd 11:52

Nyomoz a rendőrség Cegléd országgyűlési képviselője, Földi László ismerősének az üzlete ügyében: Varga Zoltán Ernő cége, a Vassily Kiadó Kft. 2009 és 2016 között 78 millió forintot kapott egy önkormányzati cégtől, a Várvag Nonprofit Kft.-től lapkiadásra, cikkek írására és hirdetések közlésére, de aztán a lap bezárt, és a cég inkább borozót nyitott – írja a 444.hu.

Az ügyben Volner János, a Jobbik frakcióvezetője tett feljelentést. A képviselőnek küldött, a portálhoz eljutott válaszlevél szerint az V. és XIII. kerületi ügyészség nyomozást rendelt el nagyobb értékű csalás gyanúja miatt, és a ceglédi rendőrkapitányságot bízta meg a lefolytatásával.

A lap 2015-ben megszűnt, de az önkormányzati cég így is kifizetett a kiadónak 9 millió forintot. Még ennél is érdekesebb, hogy 2013 januárjától a Vassily kiadó felvette tevékenységi körei közé a vendéglátást, a rendezvényi étkeztetést és az italszolgáltatást, majd megnyitotta a belvárosi Szindbád Borozó és Éttermet.  A borozó helyiségét a cég szintén az önkormányzattól bérli, és hogy teljes legyen a kép: az újság – amíg működött – vastagon hirdette lapjain az újonnan nyílt borozót – teszi hozzá a 444.hu. 

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.