Ócsai lakópark: több mint ötszázan jelentkeztek

2013. február 16., szombat 15:39

588 pályázó jelentkezett az ócsai lakóparkban épült szociális lakások bérleti jogára a határidő lejártáig; kezdődik az adatok feldolgozása és kiértékelése.

A jogszabályban meghatározott február 15-i határidő lejártáig 588 pályázó jelentkezett az ócsai lakóparkban épült szociális lakások bérleti jogára – tudatta a Belügyminisztérium (BM), az Emberi Erőforrás Minisztérium (Emmi), a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. és a Máltai Szeretetszolgálat közös közleményben szombaton.

Közlésük szerint a pályázat most kezdődő, második szakaszában az adatok feldolgozása és kiértékelése zajlik. A vonatkozó kormányrendelet alapján a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. pályázatot hirdetett az otthonukat elveszített vagy kényszerértékesítésre kijelölt devizahiteles családoknak az ócsai szociális lakóparkban épült házak bérleti jogára. A pályázat lebonyolítására a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kapott felkérést.

Ócsa új városrészt kapott
Ócsa új városrészt kapott
Fotó: MNO

A pályázatot elektronikus úton a www.ocsalakaspalyazat.hu honlapon és postai úton is be kellett nyújtani. A február 15-én postára adott adatlapokat a pályázat kezelője még elfogadja.

701-en érdeklődtek Ócsa iránt a honlapon

A pályázatok benyújtására szolgáló honlapon összesen 701 érdeklődő regisztrált, közülük azonban 113 felhasználó nem aktiválta regisztrációját, az ő jelentkezésüket a rendszer inaktív kategóriába sorolta.

Az előzetes bírálatra és a javaslattételre március 20-ig adott időt a kormány rendelete. Az előírások szerint a végső döntést meghozó ötfős bizottságot március 14-ig kell megalakítani. A nyertesek kiválasztásának határideje március 25. – áll a közleményben.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Véglegesen megoldják a bajbajutott családok helyzetét

Az ócsai szociális lakóparkkal és az új otthonteremtési támogatással a kormány véglegesen meg kívánja oldani a szocialista kormányok alatt devizahitel-csapdába hajszolt, a Bajnai-kormány alatt az otthonteremtési támogatástól megfosztott családok helyzetét.  A házak bérleti jogára január 15-től nyújthatták be pályázatukat a bajba jutott devizahitelesek. Soltész Miklós még januárban közölte, olyan jó minőségű lakópark épül Ócsa szomszédságában a bajba jutott családok számára, melyre büszkék lehetünk.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.