Oktatási és otthonteremtési vállalásokkal segítené a fiatalokat a Jobbik

MN

2018. január 18., csütörtök 13:31, frissítve: csütörtök 13:55

A fiataloknak szóló oktatási és otthonteremtési választási vállalásokat ismertetett Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki párt elnöke az MTI tudósítása szerint kiemelte, az oktatási rendszer az abban dolgozók legjobb szándéka ellenére is elavult, mivel nem a jövőre, hanem a múltra készíti fel a tanulókat.

Vona Gábor szerint ezen a helyzeten hét alapelvet figyelembe véve kellene változtatni, amelyeket együttesen a Big 7 elnevezéssel illetett. Az elsők között említette az angolnyelv- és az informatikai tudás fejlesztését, az egészséges életmódra törekvést, valamint a pénzügyi és gazdasági ismeretek erősítését. Emellett növelni kell a diákok sikertudatát, továbbá biztosítani kell az élethosszig tartó tanulás és a közösségi együttműködés feltételeit – fejtette ki.

Az ellenzéki párt vezetője szólt arról is, hogy elsősorban a fiatalok lakhatási gondjai okozzák a kivándorlást és a gyermekvállalás kitolódását.

Vona Gábor azt mondta: a Jobbik, ha kormányra kerül, „történelmi jelentőségű otthonteremtési fordulatot” hoz.

2020-tól évente tízezer lakást újítanak fel, és ugyanennyi új ingatlant építenek, amelyet a dolgozó fiatalok kedvezményesen, legfeljebb négyzetméterenként 800 forintért bérelhetnek, nyolc-tíz év után pedig akár a tulajdonukba is kerülhet – közölte.

Vona Gábor emellett azzal egészítette ki első választási vállalását, hogy pártja a szegény és a gazdag migránsok mellett titokban sem fogadna be migránsokat. A Jobbik elnöke ismételten az évszázad átverésének nevezte, hogy a kormány az előző három évben 2300 migránst fogadott be, továbbá felszólította a kabinetet, adjon tájékoztatást a befogadottak állampolgárságáról és hollétéről.

Elmondta továbbá, a Jobbik a betelepítettek ügyében közérdekűadat-igényléssel fordul valamennyi magyar önkormányzat jegyzőjéhez, továbbá várhatóan péntekig összegyűjti a rendkívüli parlamenti ülés összehívásához szükséges aláírásokat, a Házban pedig Orbán Viktor miniszterelnöktől vár magyarázatot a történtekre.

A szerkesztő ajánlja

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.