Órákig várakoztatták a sürgősségin, meghalt egy beteg a Honvédkórházban

MN

2017. december 22., péntek 07:15, frissítve: péntek 11:59

A túl sok várakozási idő miatt halt meg egy nő, aki rosszulléte miatt került a Honvédkórház sürgősségi osztályára – állítják a beteg asszony lányai. Az RTL Híradó beszámolója szerint a nő otthon lett rosszul, majd mentőt hívtak hozzá, és a sürgősségire szállították.

Az osztályon azonban hatalmas tömeg volt. Noha a nőnek komoly fájdalmai voltak, az ügyeletes orvos türelemre intette őket. A nő korábban rendőrként dolgozott, egy ideje szív- és tüdőbetegség miatt kezelték, de a rosszulléte előtt nem voltak panaszai. Az asszony állapota a lányai szerint óráról órára romlott. Lányai elmondták, öt órán át vártak, mire édesanyjuk az orvosok elé került, ekkor derült ki, hogy sürgős szívműtétre lett volna szüksége. Ám mire megvizsgálták a kórház szívsebészeti osztályán, már nem tudtak rajta segíteni.

Az asszony gyermekei szerint a sürgősségi ügyeletes orvosa hibázott, amiért nem vizsgálta meg azonnal a nőt. A család szerint mulasztás történt, ezért feljelentést tett.

Az orvos nem nyilatkozott, de az RTL Klubnak annyit elmondott, hogy emlékszik a betegre, és szerinte a nő olyan súlyos állapotban volt, hogy nem sok esély volt a megmentésére. Rajta kívül viszont aznap délelőtt 120 beteget láttak el a sürgősségin.

A Honvédkórház azt közölte, nem adhatnak ki információt a betegjogok miatt, de nem folyik belső vizsgálat az ügyeletes orvos ellen.

 

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.