Orbán: A bátorság a legfontosabb tulajdonság

Lőrincz Tamás

2017. január 12., csütörtök 11:12, frissítve: csütörtök 20:40

Magyarország az Európai Unió egyik legbiztonságosabb országa, nincs erőszak, és nem hajtanak teherautóval a tömeg közé. Ez ugyanakkor nem azt jelenti, hogy nálunk nem fordulhatnak elő ilyen szörnyűségek – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az első határvadász-avató ünnepségen, amelyen több mint 500 tiszthelyettes rendőr tette le esküjét. A programban összesen 3000 fővel növelik a Készenléti Rendőrség létszámát, hogy csökkentsék a déli határon szolgálatot teljesítők terheit. 

 
Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet
 

A kormányfő szerint a naivitás, az illúziók és az erélytelenség korszaka lejárt Európában, két lábbal kell állni a földön, és abból kell kiindulni, amit „látunk, és nem abból, amit látni szeretnénk”. Hangsúlyozta, hogy a határvédelemhez szükséges feltételeket biztosítják.

Orbán Viktor beszédében azt mondta, hogy az Európába vándorlók nem az itteni szokások szerint szeretnének élni, hanem a saját életüket szeretnék folytatni, csak mindezt az európai emberek életszínvonalán. A kormányfő szerint a migránsok ugyanakkor áldozatok is, méghozzá az embercsempészeké, valamint az őket csalogató politikusoké. – Értjük őket, de nem engedhetjük be őket. Az emberi jog nem írja elő a nemzeti öngyilkosságot – tette hozzá.

A miniszterelnök szerint Európa jobban járt volna, ha nem támadja a magyar megoldásokat, amelyekről – állítása szerint – bebizonyosodott, hogy hasznosak és működőképesek, ezért egyre több ország veszi át azokat.

Orbán Viktor szerint a migránsokkal együtt terroristák is jöttek Európába, de Magyarország bebizonyította, hogy megálljt lehet parancsolni a bevándorlásnak. – Ehhez elszántság és olyan emberek kellenek, mint önök, akik az életüket is hajlandók kockáztatni – fogalmazott, hozzátéve, hogy a képzés során hasznos tudást kaptak a parancsnokoktól, de a legfontosabb tulajdonságot, a bátorságot, otthonról hozták. Ez szerinte Magyarországon történelmi tulajdonság.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes
 
Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet
 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a határokra nehezedő nyomás nem szűnik meg a későbbiekben sem, ezért a kormány számára kiemelt nemzetbiztonsági ügy a határvédelem.

– Nekünk kell megvédeni saját magunkat. Mindig jobb arra számítani, hogy nem lehet nekünk ártani, mint arra, hogy nem akarnak – mondta.

Az ünnepségen részt vett Pintér Sándor belügyminiszter, valamint Simicskó István honvédelmi miniszter is.

A szerkesztő ajánlja

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.