Orbán a parlamentben is értékelheti az első két évet

PR

2012. június 12., kedd 06:14, frissítve: kedd 09:08

Várhatóan Orbán Viktor miniszterelnök is felszólal csütörtökön a parlamentben, amikor a kormány első két évéről tart politikai vitanapot az Országgyűlés – közölte információja alapján kedden a Magyar Nemzet.

A napilap szerint a miniszterelnök környezetében már hetek óta napirenden van az a terv, hogy Orbán Viktor a képviselők előtt is értékelje az eddigi kormányzati teljesítményt.

A Magyar Nemzet kormányzati és fideszes forrásokból úgy értesült, hogy a tárcavezetőket államtitkáraik is képviselhetik a csütörtöki vitában, de a kormánypárti képviselőknek kötelező a parlamenti részvétel.

Vélemények


A kormányfő május 31-én a Fókuszban a nemzeti érdek című konferenciát kormánya kétéves munkáját értékelve hangsúlyozta: az irigység kultúrájából a teljesítmény kultúráját szeretnék létrehozni. Ugyanitt Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár kifejtette: bízik a magyar parlamentben és a kormányzó Fideszben, mert egyes kritikákkal ellentétben „nem veszélyeztetik a demokráciát”, hanem arra használják a hatalmukat, hogy a megfelelő irányba vigyék az országot.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a kormány munkájával kapcsolatban egy interjúban azt mondta: „Egy óvatos kormány 2010-ben az örökség ismeretében csődöt jelentett volna, a kabinet azonban bátor volt, vállalta a »kalandot«, úgy csökkentette a hiányt, hogy közben a terheket nem a polgárok vállára rakta, és megkezdte a nagy rendszerek átalakítását is.”

Az Orbán-kormány idején elfogadott új magyar alaptörvényt elemzők értékelték az MNO-nak. Cikkünket itt olvashatja.

Forrás: Magyar Nemzet, MTI

A szerkesztő ajánlja

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.