Orbán: Bécsbe mennénk, ha elvisznek!

MN

2018. január 29., hétfő 16:29, frissítve: hétfő 17:43

Feltehetőleg „a nép gyermeke” imázsra igyekezett rájátszani Orbán Viktor magyar kormányfő azzal, hogy autókonvoj helyett vonattal utazott Ausztria fővárosába, Bécsbe.

A „kalandos” vonatút annyira megmozgatta a miniszterelnök Facebook-oldalának kezelőit, hogy egy fotót és egy videót is posztoltak a nagy eseményről.

– Bécsbe mennénk, ha elvisznek! – mondta a jegykezelőnek Orbán kedélyesen a videó tanúsága szerint. Kiderült az is, eggyel több jegyet vettek a vonatútra, mint ahányan utaztak.

A magyar kormányfő azért megy Bécsbe, mert kedden ott találkozik osztrák kollégájával. Sebastian Kurz kancellárral feltehetőleg a két ország közti kapcsolatokról, a migrációról és az Európai Unió jövőjéről egyeztetnek majd, de nyilván szóba kerül majd az is, hogy Ausztria aggódik a Paks II. miatt.

Orbán találkozik az alkancellárral, a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetőjével, Heinz-Christian Strachéval is, aki többször nyilatkozott már elismerően a magyar kormányfő munkájáról.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.