Orbán: Ez egy vissza nem térő lehetőség

2014. április 6., vasárnap 03:30, frissítve: vasárnap 08:17

Vasárnap választják meg az állampolgárok az ország következő parlamentjét. Orbán Viktor kormányfő még négy évet kért a Fidesz–KDNP-nek, hogy folytathassák, amit elkezdtek. A héten több alkalommal is beszélt arról, hogy erős országhoz erős kormány kell, sokat hallhattunk arról is, hogyan képzeli el a folytatást a kormány.

Az elmúlt négy évben beváltottuk a nagy győzelem, nagy változás ígéretét, Magyarország magára talált és kifejezetten szép jövő előtt áll – fogalmazott a Hír TV P8 című műsorában Orbán Viktor miniszterelnök. A vasárnapi választásról elmondta: a kormány eredményeit mindenki láthatja, az ellenfél által adott értékeléseket mindenki ismeri. A Fidesz–KDNP azt javasolja a választópolgároknak, hogy folytassuk, amit elkezdtünk, és azt a vissza nem térő történelmi lehetőséget, amit a következő négy év jelent, ragadjuk meg egy erős nemzeti kormánnyal.

A miniszterelnök a héten több városban is tartott nagygyűlést. Debrecenben arra kérte az embereket, szavazzanak kormányának még négy év bizalmat. Orbán szerint minden egyes szavazatra szükség van a vasárnapi országgyűlési választáson. A Fidesz–KDNP pénteki szegedi nagygyűlésén a pártelnök-miniszterelnök nehéznek nevezte a szegediek támogatásának megszerzését s még nehezebbnek a bizalom megtartását. Mint mondta, azért van jelen, hogy elmondja: folytatni szeretné a megkezdett munkát, s a támogatásukat kéri ehhez. Komoly dolog ez és nagy kérés – folytatta –, de nem „hozomra” kéri ezt, hanem a mögötte álló négy esztendő alapján.

„Ne adjuk alább, mint négy éve”

Egy a tábor, egy a zászló; amelyik szavazat nem erősít, az gyengít – hívta fel a figyelmet Orbán Győrben csütörtökön. A miniszterelnök-pártelnök kiemelte: folytatni szeretnék a munkát, amit elkezdtek, és ehhez kérik Magyarország és azon belül Győr polgárainak támogatását. „Ne adjuk alább, mint négy éve” – szólított fel Orbán április 2-án Mezőkövesden.

Nagy győzelem, nagy jövő, kis győzelem, kis jövő – így biztatta a Fidesz–KDNP támogatására a kormánypártok szimpatizánsait a Fidesz elnöke kedden dombóvári választási nagygyűlésén. A miniszterelnök hétfőn Baján azt mondta, az erős kormány egyenlő az erős országgal. Orbán ezúttal is hangsúlyozta: az esély önmagában nem váltja be a győzelmet.

Hogyan folytatná a kormány

A miniszterelnök a Magyar Nemzetnek nyilatkozva arról beszélt: bírói döntés után a devizahitelesek megmentése és a közműszolgáltatás nonprofittá tétele is az új kormány első feladatai között lesz, ha a választóktól felhatalmazást kapnak. A kormányfő hangsúlyozta: az a céljuk, hogy minden családot kisegítsenek a devizahiteles csapdából, a magyar nonprofit szolgáltatóvállalat létrehozásával pedig profit nélkül kaphatná a lakosság az alapvető közműszolgáltatásokat.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A kormányfő a baloldalról is beszélt: szerinte az MSZP, a DK és a Bajnai-szövetség összefogásával visszaállt a régi internacionalista rend, Brüsszelre most ugyanúgy néznek, mint korábban Moszkvára: külső védelmet látnak benne, és nem a magyar érdekeket nézik, hanem a külső modernizációs gazdasági kényszert. A miniszterelnök mindenkit arra kért, hogy vasárnap menjen el voksolni, és ne ossza meg a szavazatát, mert a Fidesz–KDNP-nek így lesz esélye arra, hogy eredményesen és gyorsan beváltsa ígéreteit.

A Fidesz–KDNP a budapesti Bálna előtt tartja vasárnap választási eredményváró rendezvényét, ahová várják a pártszövetség szimpatizánsait – közölte Nyitrai Zsolt, a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Választás új szisztémával

Részben új szabályok szerint választják meg az állampolgárok vasárnap az ország következő, a mostaninál kisebb parlamentjét. Azt még nem tudni, hogy a központi névjegyzékben szereplő több mint nyolcmillió választópolgár milyen arányban járul az urnákhoz, ám az bizonyos, hogy először szavazhatnak a külhoni magyar állampolgárok is. Újdonság lesz még, hogy a tizenhárom hazai nemzeti kisebbség parlamenti képviselethez juthat. A nem hivatalos végeredményt várhatóan vasárnap éjjel, a jogi eredményeket pedig április 25-ig hozzák nyilvánosságra.

A balliberális oldal hetek óta semmi másról nem beszél, csak hogy az új választási rendszer nem demokratikus, valamint az új választókerületek a kormányzópártok szája íze szerint készültek, ezzel szemben lényegesen szélesedtek a szabályozás demokratikus elemei. Az új választási rendszerről terjesztett valótlanságok mellett a balliberális vezérek kettős beszédet is folytatnak. Míg egyszer azt mondják, hogy a megváltozott szisztémában nem tudnak győzni, addig például Mesterházy Attila, az MSZP elnöke január közepén az ATV stúdiójában a kétharmados győzelem lehetőségét sem zárta ki. A korábbi évtizedek voksolásai hemzsegtek a választási csalásoktól, amelyek nagyrészt az MSZP-hez voltak köthetők. Az új szisztémában ezek száma jelentősen csökkenhet, miközben a balliberális ellenzék éppen most vizionál soha nem látott visszaéléseket.

Újabb törvénysértés a szocialistáktól

Törvénysértő eljárással szerzett a korábbi szocialista vezetésű XVIII. kerületi önkormányzat több mint 26 millió forintos állami támogatást 1997 és 1999 között a pakuratavak felszámolására – derült ki a Magyar Nemzet birtokába került dokumentumokból. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) 2000-ben készített jelentése súlyos megállapításokat tett a mára a Simon-ügy szálaihoz vezető ügyben. Csalás gyanújával ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést, de felelősként nevezték meg Mester László volt MSZP-s polgármestert, akinek a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Simon Gábor 1999-től a hivatalos tanácsadója volt. Mesterházy Attila volt helyettesének eltitkolt sok száz milliós jövedelme a lap korábbi információja szerint az eredetileg 266 millió forintos költségű, majd 950 milliósra duzzasztott kármentesítésből is hízhatott.

Gyurcsány Ferenc, Medgyessy Péter, Józsa István és Harangozó Tamás után egy újabb (volt) szocialista, jelenleg Együtt–PM-es politikusról, Szigetvári Viktorról derítette ki a Magyar Nemzet, hogy cége több millió forintot keresett a paksi atomerőmű bővítésének ürügyén. Szigetvári vállalkozásának a közpénzért cserébe kommunikációs stratégiát kellett kidolgoznia a bővítés támogatására. Ma már ő is ellenzi a beruházást.

Tavaresék újra támadnának

A Magyar Nemzet információi szerint a hazai országgyűlési választás nem hivatalos eredményeinek másnapján, vagyis jövő kedden könyvbemutatónak álcázott vitát rendeznek Brüsszelben a „magyarországi politikai helyzetről”, méghozzá az Európai Parlament épületében. A bemutatandó könyv szerzője Karl Pfeifer, aki – az izraeli rádiónak és a Hetek című hetilapnak dolgozott Bécsből – az osztrák sajtóban rendszeresen festi le Magyarországot az antiszemitizmus gennyes gócaként. Könyvének címe: Ausztriától Palesztináig és újra vissza.

Kiderült az is, hogy a Magyarországot náci színekben feltüntető könyv méltatója Magyar Bálint, az egykori balliberális SZDSZ volt vezére lesz. Ráadásul a „könyvbemutató” házigazdái a Magyarországot már sokszor bíráló Rui Tavares portugál és Ulrike Lunacek osztrák zöldpárti képviselők. Tavares leginkább a nevével fémjelzett és az Európai Parlamentnek készített jelentéskor került a középpontba. Ebben eljárást javasolt hazánk ellen, féltve az Európai Unió alapértékeit. Hazánkat számos támadás érte ilyen indokkal az elmúlt években.

Forrás: MNO

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.