Orbán fogadta Köves Slomót

LM

2012. április 11., szerda 19:47

A kormány garantálja, hogy Magyarországon minden kisebbség biztonságban élhessen, hangzott el Orbán Viktor és Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbijának találkozóján – közölte a Miniszterelnökség. A találkozón részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is.

Orbán Viktor határozottan elítélte a parlament egyik múlt heti ülésén elhangzott szélsőséges kijelentéseket, és világossá tette, kormánya garantálja, hogy Magyarországon minden kisebbség biztonságban élhet – áll a közleményben.

A miniszterelnök egyúttal üdvözölte, hogy hazánkban újra sokszínűvé vált a zsidó hit- és közélet. Köves Slomó a megbeszélésen nagyra értékelte a miniszterelnök emberi méltóság melletti kiállását az Országgyűlésben, és köszönetét fejezte ki, hogy a kormány biztosítja a sokszínű vallási–kulturális élet feltételeit Magyarországon. A találkozón szóba került a kormány és a hitközségek közötti megállapodás előkészítése is – zárul a kommüniké.

Mint ismert, Baráth Zsolt jobbikos képviselő verte ki a biztosítékot a parlamentben, mikor felemlegette a tiszaeszlári vérvádat. Az ügy kapcsán Köves Slomó feljelentést tett, a Központi Nyomozó Főügyészség pedig nyomozást rendelt el közösség elleni izgatás gyanúja miatt. Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben ítélte el a felszólalást, míg Szanyi Tibor nemes egyszerűséggel náci pribéknek nevezte a radikális politikust.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.