Orbán hozzávágott még egy kis pénzt a vizes vb legdrágább helyszínéhez

2017. december 14., csütörtök 10:00, frissítve: csütörtök 13:26

Hiába került több mint 130 milliárd forintba a vizes vébé, így is adódik lehetőség arra, hogy utólag növeljék a projekttel járó költségeket.

A szerdán kiadott Magyar Közlönyből derül ki, hogy a nemzetgazdasági tárca – Orbán Viktor miniszterelnök jóváhagyásával – 1,1 milliárd forintot fordít még a Dagály strandfürdő felújítására és „műszaki tartalombővítésére”.

A forrásból százmilliót a nyílt vízi világbajnokság keretéből, egymilliárdot pedig a „Budapesti konferencia-központ megvalósítása” nevű, szintén állami forrásból csoportosítanak át.

Köztudomású, hogy a Dagály strandfürdő adott helyet a Duna Úszóarénának, amely a budapesti vizes világbajnokság legdrágább eleme volt: több mint 43,3 milliárd forintba került. A mostani forrásra valószínűleg azért lesz szükség, mert valahogy a több tíz milliárdos fejlesztés mellett sem jutott pénz az aréna körüli strandmedencék és létesítmények korszerűsítésére – ráadásul sokba kerül a Fina-bajnokság utáni tereprendezés is. 

Az eset nem számít egyedinek: november 23-án derült ki, hogy egy átalakítás miatt szerény 10 millió forinttal nőtt a Duna Aréna melletti ideiglenes parkoló ára, amely így 98 millió forintba került.

Azt pedig a Népszava írta meg, hogy a vizes világbajnokság után négy hónappal tovább drágult a Hajós Alfréd uszoda is, 103 millió forintból kell cserélni az egyébként 2,8 milliárdból felújított létesítmény légszűrő berendezését.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.