Orbán: Magyarországot agyonnyomná a migránsok pénzügyi terhe

MN

2018. március 11., vasárnap 15:56, frissítve: vasárnap 16:23

Magyarországot agyonnyomná a migránsok pénzügyi terhe, erről egyenesen kell beszélni – mondta az MTI beszámolója szerint Orbán Viktor miniszterelnök a gödöllői Régió Plusz Televíziónak adott vasárnapi interjújában, amelyben rámutatott: a pénzt vagy fejlesztésekre költjük, vagy „bevándorlóországot” kell felépíteni a migránsoknak.

Kifejtette: Magyarország jövőjét egy közvetlen veszély fenyegeti, az, hogy bevándorlóországgá alakítanak bennünket. Brüsszelnek az erre vonatkozó elképzelése egyre nyilvánvalóbb, a legújabb javaslat szerint legalább tízezer migránst kellene befogadni. A Soros-birodalom egész Európát „bevándorlókontinenssé” akarja alakítani, és megtámad mindenkit, aki útjában áll, nemcsak Magyarországot, hanem Csehországot vagy Szlovákiát is – tette hozzá a miniszterelnök. Kifejtette: a közép-európai bevándorlásellenes kormányok össztűz alatt állnak és fognak állni a jövőben is. Vannak, akik azt szeretnék, ha Magyarországot elárasztanák a migránsok, és átalakulna számos nyugat-európai nagyvároshoz hasonlóan.

„Én ezt nem kívánom Magyarország számára. A saját gyermekeimnek sem kívánom, (…) ahogy a gödöllői fiataloknak sem kívánom, hogy olyan világban kelljen élni, amelyet alapvetően a migránspolitika és a bevándorlás határoz meg” – húzta alá a miniszterelnök, kiemelve: tudnia kell a magyaroknak, hogy ez nyílt és közvetlen veszély, és nem egyszerűen csak a biztonságunkat fenyegeti, hanem van pénzügyi következménye is.

Kitért arra is, hogy Ausztria és Németország is nehezen birkózik meg a bevándorlás problémáival, pedig azok a világ leggazdagabb országai. Magyarország ezt a terhet nem bírná el – mutatott rá.

„Hiába vannak terveink mondjuk Gödöllőre, a pénzt vagy erre költjük, vagy arra, hogy bevándorlóországot kell felépíteni a migránsoknak” – mondta. „Vagy nyugdíjat emelünk, vagy a migránsokra költjük a pénzt, vagy családtámogatás van, vagy bevándorlópolitika van – mindent nem lehet megvalósítani – mondta”

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Orbán Viktor szerint ezért azt a pénzt, amit egy rendbe tett gazdaság képes előállítani, inkább a magyarokra, a magyar fiatalokra, magyar nyugdíjasokra és magyar településekre kell költeni, és ne idegenből ide érkező migránsokra, bevándorlókra. Álljunk tehát ellen, védjük meg Magyarországot, legyen nemzeti kormányunk, amely kiáll az ország mellett – mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy ez a választás tétje.

Rámutatott arra is, hogy a nyugat-európai országokban, különösen a nagyvárosokban, megnőtt a bűncselekmények száma, főleg a nők ellen elkövetetteké. „Nem látom be, miért kellene nekünk ilyen jövőt választani” – mondta a miniszterelnök. Magyarország biztonságos, rendezett ország – húzta alá.

Gödöllőről elmondta, hogy a vitáktól függetlenül a kormány az önkormányzat által felhalmozott mintegy 8 milliárd forint adósságot levette a város válláról, és az elmúlt években 7-8 milliárd forint fejlesztés érkezett a térségbe. Gödöllőt fontosnak tartották eddig is, és ez a jövőben is így lesz – hangsúlyozta, hozzátéve: mindehhez kellett Vécsey Lászlónak, a térség országgyűlési képviselőjének a munkája. A képviselőt méltatva azt mondta, hogy a nehéz pillanatokban lehetett rá számítani. Az új gödöllői uszoda – ami versenyuszodaként is megállja majd a helyét – megépítése is a képviselő közreműködésének eredménye, a létesítmény kivitelezése a választások előtt elkezdődhet. A tervezett uszoda helyszíne mögött van állami földterület, ami lehetővé teszi a fejlesztés második ütemében egy jégcsarnok felépítését is – jelentette be Orbán Viktor.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.