Orbán megerősítette: nem emelik a családi pótlékot - Magyar Nemzet

Orbán megerősítette: nem emelik a családi pótlékot

MN

2017. november 27., hétfő 17:38, frissítve: hétfő 19:40

Az egyszülős családok támogatásáról kérdezte a miniszterelnököt a parlamentben Szél Bernadett, az LMP társelnöke. Azok a szülők, akik egyedül nevelik a gyereküket, jelenleg 13 700 forintot kapnak családi pótlékként, az ellenzéki párt ezt javasolja 20 000-re emelni. Szél egyértelműen kérdezett: támogatja ezt a kormányfő vagy nem.

Orbán Viktor röviden válaszolt: a kormány azt a filozófiát követi, hogy minden támogatást hajlandó megemelni, ami munkához van kötve.

„Akkor ezt nemnek veszem” – reagált Szél Bernadett, majd azt kérdezte: hajlandó-e a kormány arra, hogy a NAV határozza meg az elvált szülők által fizetendő tartásdíjat, és az állam előlegezze meg a gyerek iskolaköteles koráig, ha a szülő nem fizet. 

A miniszterelnök erre azt mondta: a kormány minden olyan javaslatot támogat, amely a tartásdíj egyszerűsítéséről szól, és kérte, hogy az ellenzéki frakcióvezető terjessze be az elképzelését.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.