Orbán megígérte Bözsi néninek, hogy személyesen emeli a nyugdíjakat

2017. május 6., szombat 13:00, frissítve: vasárnap 00:03

„Azt szeretném, ha minden évben lenne miniszterelnök-választás, én minden évben Orbán Viktorra szavaznék. […] Azért, mert ha választás jön, mindig emelnek egy kicsit a nyugdíjakon” – ezt mondta a nagygéci otthonába „nemzeti konzultációra” érkező Orbán Viktornak özvegy Csúcs Imréné, Bözsi néni.

Nagygécen ma már csak hatan laknak, mert 1970-ben az árvíz elmosta a nyolcszáz lakosú falut, az árvíz után pedig azt javasolták az embereknek, hogy ne költözzenek vissza. 

A kormányfő Facebook-oldalára feltöltött videóban szerepel a jelenet, amelyben Orbán még meg is kérdezi Bözsi nénit, hogy „És szoktam emelni?”, amire igenlő felelet érkezik. Bözsi néni elmondja azt is, hogy jó volt az 1,6 százalékos nyugdíjemelés is, Orbán Viktor hozzáteszi, hogy „küldtem ilyen utalványt is” (így, egyes szám első személyben), majd bejelenti, hogy „év végén, ha úgy vannak a számok, akkor emelek megint”. A videó Gyurcsány Ferenc szidásával és Bözsi néni jószágainak megtekintésével végződik. 

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A faluba Orbán Viktor a közeli Csengerről látogatott át, ahol átadta a Nemzeti köznevelési infrastruktúra fejlesztési program keretében elsőként felépült tanuszodát. Beszédében a miniszterelnök arról beszélt, hogy ezek a létesítmények nemcsak a gyerekeknek épülnek, a kormány számításai szerint mintegy hétszázezer embernek nyújtanak sportolási lehetőséget. Megerősítette továbbá, a létesítmények építése mellett a fenntartást is az állam fogja finanszírozni.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.