Orbán nagypénteken: Név szerint ismerjük Soros zsoldosait

2018. március 30., péntek 08:54, frissítve: péntek 15:21

Nagypénteken is megtartotta szokásos interjúját a Kossuth rádión a miniszterelnök, aki ezúttal a keresztény ünnep apropóján kapcsolt kampányüzemmódba. Először arról beszélt, hogy a keresztény Európa olyan természetességgel vesz körül minket, mint a beszívott levegő.

Csakhogy ennek megőrzése politikai kérdéssé vált – fejtegette Orbán Viktor, aki nem túl váratlanul rátért a Fidesz fő kampánytémájára is: szerinte most nem hittételek jelentik a fő kérdést, hanem az, hogy ezt az életmódot meg tudjuk-e őrizni, vagy külső hatásra, a migráció nyomására fog megváltozni.

Orbán szerint reális a veszély, hogy az európai országok városról városra, sőt kerületről kerületre veszítik el a keresztény kultúrát – ám erről nehéz meggyőzni a nyugati politikusokat, akik csak néhány éves távlatokban gondolkoznak, és saját kertvárosi környezetükben védettnek érzik magukat. Ezzel szemben a magyarok történelmi távlatokban hoznak döntéseket – büszkélkedett a kormányfő.

Ha már történelmi távlatokról és párhuzamokról van szó, a miniszterelnöknek nem jutott eszébe, hogy a Biblia szerint a Szent Család Heródes elől menekülve érkezett Júdeából Egyiptomba  – vagyis Jézus gyermekként menekültnek, a kormánypropagandában divatos szóval élve migránsnak számított.

Ezután jött a második fő kampánytéma. A keresztény ünnep témájától végképp eltávolodva, Orbán Viktor Soros Györgyről kezdett beszélni: mint mondta, kiszivárogtatott hangfelvételekből, „a Soros zsoldoshadsereg tisztjeitől” tudható, hogy itthon kétezren dolgoznak Magyarország bevándorlóországgá alakítása érdekében. A miniszterelnök azt is megjegyezte, hogy a kormánynak elég sok tudása van ezekről az emberekről, és „névre szólóan” tudják, kik ők.

Orbán szerint Brüsszel azon van, hogy Magyarország csak idén tízezer menekültet fogadjon be, de ezt az elképzelést a magyar kormány blokkolni fogja a júniusi EU-csúcson. Végül – a 12 ezres téli rezsicsökkentés megemlítése mellett – a miniszterelnök-választás tétjére is kitért a hangsúlyozottan ünnepi interjúban. Mint mondta, két lehetőség közül lehet választani, a nemzeti kormány és a magyar Magyarország, illetve az internacionalista kormány és a bevándorlóország között.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.