Orbán nem határolódott el a „sorosos” disznóvágástól

2017. december 11., hétfő 14:33, frissítve: hétfő 20:06

A disznóvágás ügyei nem tartoznak a kormány hatáskörébe – mindössze ennyi mondanivalója volt lapunk kérdésére Orbán Viktor miniszterelnöknek azzal kapcsolatban, hogy a napokban botrányt kavart egy jásziványi disznótor. Mint ismert, a fideszes Pócs János a napokban egy olyan fotót töltött fel politikusi közösségi oldalára, amelyen egy megperzselt disznó látható azzal a felirattal: „ő volt a soros”. Pócs ezt egyebek közt azzal a kiírással osztotta meg: „Ott már egy disznóval kevesebb van… Jó étvágyat!” Pócs később egyébként tagadta a 444-nek, hogy Soros Györgyre utalt volna a felirat, úgy vélte: „rossz az, aki rosszra gondol”. A miniszterelnöknek egyébként már hiába jeleztük, hogy a fotónak lehetett Soros Györggyel kapcsolatos áthallása, erre már nem reagált.

A kormánypártnak egyébként nincs sok szerencséje a disznóvágásokkal, a Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas „wellness disznóvágásként” meghirdetett tavalyi rendezvénye verekedésbe fulladt.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.