Orbán puritán dolgozószobája négymilliárdért

2017. január 7., szombat 12:32, frissítve: szombat 13:04

Orbán Viktor dolgozószobáját Tisza István korábbi miniszterelnök „közismerten puritán berendezésű”, ma Debrecenben található dolgozószobai bútorainak másolataival rendezik be, így „semmilyen különleges beruházásra nincsen szükség” – ezt állította Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár azzal kapcsolatban, hogy egy tavaly év végi kormányhatározat alapján csaknem négymilliárd forintot különítettek el a miniszterelnöki dolgozószoba egyedi belsőépítészeti kialakítására a tervezett új helyszínen, a budai Várban található karmelita kolostorban. Az új miniszterelnöki rezidencia ára így sajtóbeszámolók szerint már több mint 23 milliárd forintnál tart. Az említett csaknem négymilliárdos tétel pedig része annak a jelentős pénzosztásnak, amelyről a kormány még tavaly év végén döntött.

Tuzson Bence ugyanakkor az állami hírügynökségnek arról beszélt, hogy megalapozatlan hírek jelentek meg a Miniszterelnökség budai Várba költözéséről, és azt is mondta, hogy Orbán Viktor a budapesti Cinege úton lakik, ahonnan nem költözik sehová. Azt nem részletezte, hogy a négymilliárdos tétel miért megalapozatlan.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.01.07.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.