Orbán ráerősít a Fidesz kampányára

Szilágyi Richárd

Szilágyi Richárd

2014. március 13., csütörtök 05:00, frissítve: csütörtök 09:32

Várhatóan jövő héten kerülnek az utcára azok az óriásplakátok, amelyek Orbán Viktor üzenetét közvetítik a választók felé – tudta meg a Magyar Nemzet. Ezzel harmadik szakaszába lép a Fidesz kampánya.

A lap információi szerint 29 olyan körzetet jelöltek ki korábban a Fidesz kampányszakértői, ahol Orbán Viktor személyes jelenlétével tudja erősíteni a kormánypártok jelenlegi eredményét. A pártelnök-miniszterelnök ezek egy részében már járt a hivatalosan február 17-e óta tartó kampányidőszak során, de még több település hátravan. A kormányfő programját ismerő forrás szerint Orbán Viktor március végéig egyebek mellett Pécsre, Kecskemétre, Szolnokra és Ceglédre is ellátogat.

Hétfő óta egyébként a Fidesz–KDNP politikusai is az országot járják. Az áprilisi 6-i országgyűlési választásokig hátralévő időben több mint 300 eseményen, választási gyűlésen, lakossági fórumon vesznek részt a kormánypárti képviselők, illetve a kabinet tagjai. A Magyar Nemzet munkatársát arról is tájékoztatták, hogy a Fidesz választási kampányának harmadik szakaszában, várhatóan a jövő héten kerülnek az utcára azok az óriásplakátok, amelyek Orbán Viktor pártelnök üzenetét közvetítik majd. Az elmúlt hetekben Fidesz– KDNP választási plakátjai először az egyéni indulókra, majd négy témakörre fókuszáltak. A munkahelyek megvédését és újak teremtését, a nyugdíjak megvédését, a rezsicsökkentés folytatását és a családbarát támogatási rendszer fenntartását hirdető üzenetek továbbra is kint maradnak, de információink szerint ezek nagyjából a plakáthelyek egyharmadát foglalják majd el a jövő héttől.

A fennmaradó helyekre a Fidesz listavezetője, Orbán Viktor által közvetített üzenetek kerülnek. Azonban a jelenlegi kormánypártok színeiben induló egyéni jelöltek sem maradnak további támogatás nélkül. A kampánystáb munkáját ismerő forrásaink szerint hamarosan minden háztartásba eljutnak azok a könnyedebb jellegű és tartalmú „jelöltújságok”, amelyek mindenhol az adott induló személyére, tevékenységére koncentrálnak.

Nagygyűlést tart a Fidesz
Várhatóan március 29-én, szombaton tartja választási nagygyűlését a Fidesz – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap munkatársát több, a nagyobbik kormánypárt kampányának részleteit ismerő forrás is arról tájékoztatta, hogy a tervek szerint a rendezvényre a budapesti Hősök terén kerül sor, ahol Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök mond beszédet. Szintén az április 6-i országgyűlési választást megelőző hét szombatján rendezik meg a békemenetet, így az azt követő nagygyűlésre több százezer Fidesz-szimpatizánst várnak a szervezők.

 

További részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.