Orbán Ráhel is ott volt a zártkörű megbeszélésen

MNO

2016. február 10., szerda 08:30, frissítve: szerda 08:33

A múlt héten zártkörű beszélgetésen magyarázta el Rogán Antal miniszter, miért lesz jó a turizmus újfajta állami irányítása. A belső fórumon a Hvg.hu információi szerint Orbán Ráhel és Andy Vajna is ott volt, sok szakembert viszont elfelejtettek meghívni.

A híroldal beszámol róla: míg számos jelentős szakmai szervezet még csak nem is hallott a készülődő eseményről, Andy Vajna vagy éppen Orbán Viktor miniszterelnök legidősebb lánya, Orbán Ráhel mégis jelen volt azon a múlt csütörtöki megbeszélésen, ahol Rogán Antal adta elő, miképpen szervezik majd át a hazai turizmus irányítását.

A Hvg.hu az eseményről már korábban beszámolt, és még a megbeszélés előtt nyilvánosságra hozta az előterjesztés legfontosabb pontjait. Ebből kiderült: az idegenforgalom egészét lefedő és koordináló gigaszervezetet hozna létre a kormány.

A Hvg.hu most új információként közölte, hogy a megbeszélésen Orbán Ráhel, a miniszterelnök legidősebb lánya is jelen volt. A hetilap internetes hírportálja érezhetően furcsállja ezt, bár az információhoz hozzáteszi: „Nem állítjuk, hogy Orbán Ráhelnek bármilyen köze lett volna az apja kabinetirodája által készített előterjesztéshez. Azt viszont igen, hogy ott volt Rogán Antal kabinetfőnök beszámolóján az erről tartott, zártkörű eseményen. Ahová akár a szakmai érdeklődés is vezethette, hiszen a Corvinus egyetemen turizmusból díjnyertes szakdolgozatot írt, majd 2014-ben derült ki, hogy hotelmenedzsmentet tanul egy olyan svájci magánegyetemen, ahol a tandíj 60 ezer svájci frank, tehát több mint 15 millió forint.”

A Hvg.hu-nak nyilatkozó és az eseményen részt vevő Bienerth Gusztáv, a Budapest Barátai Együttműködés egyik alapítója mindeközben semmi kivetnivalót nem talált abban, hogy nagy szakmai szervezetek képviselői nem voltak jelen, Andy Vajna és a kormányfő lánya viszont igen. Szerinte eleve nem szakmai kérdés, az állam miért ne alakíthatná át a szervezeti struktúráját a hatékonyabb működésért.

Szerinte Orbán Ráhel meghívását azért tartották fontosnak, mert „számítanak a külföldön tanuló vagy a szakmához kötődő, külföldön dolgozó fiatalokra”.

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.