Orbán Szerencsen is elmondta: Európa komoly bajban van

MN

2018. március 19., hétfő 22:53, frissítve: kedd 08:05

Nem egyszerűen egy választást kell megnyerni, hanem az országot kell megvédeni és a jövőt bebiztosítani – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Borsod megyei Szerencsen. A kormányfő Facebook-oldalára feltöltött videóban Orbán a helyi fideszes jelölt, Koncz Ferenc támogatására buzdította a helyieket, és azt mondta: Európa komoly bajban van.

Lehet, hogy ez Szerencsen kevésbé nyilvánvaló, de a modern technológia segítségével mindenki láthatja, hogy „milyen állapotok vannak”, és azt is, hogy kevés ország tudta magát megvédeni ettől. „A lengyelek, a csehek, a szlovákok, mi még azért jól álljuk a sarat” – mondta Orbán, aki szerint Magyarország azért tudta magát megvédeni a közelebbről meg nem nevezett veszedelemtől, mert a parlamentben olyan többség volt az elmúlt időszakban, hogy nem lehetett őket sem megfélemlíteni, sem megzsarolni.

A miniszterelnök szerint ők rendet akarnak, nyugalmat és munkát. A hallgatóságnak azt mondta: jól ismerik őket, tudhatják azt is, hogy nem hibátlanok, de van néhány dolog, amiben erősen hisznek, és szerinte az ország jövője ezen a néhány dolgon fordul meg. „Három egyszerű dologban hiszünk, ez a munka, a család meg a hazánk” – mondta Orbán Viktor, aki szerint ezt a három dolgot kell szolgálni, képviselni. „Ne adjuk méltatlan, a hazát megvédeni képtelen, vagy arra nem is vállalkozó emberek kezébe Magyarország sorsát” – buzdította szavazásra a Fidesz híveit.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.