Orbán szerint Magyarország kormánya ma nem zsarolható

MN

2018. február 14., szerda 21:05, frissítve: szerda 21:48

Külföldi gazdasági és politikai érdekcsoportok Soros György vezetésével gyenge és zsarolható kormányt szeretnének Magyarországon – vette át az MTI a Magyar Idők információját arról, mit mondott Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz–KDNP országgyűlési frakciószövetség visegrádi kihelyezett ülésén szerda este. Hozzátette: Orbán szerint Magyarország kormánya „ma nem zsarolható, függetlenek vagyunk”. 

A kormánypárti lap szerint a miniszterelnök helyzetértékelésében úgy fogalmazott: 2010 után a gazdasági válság kezelésével, majd az energiaszolgáltatók, a bankok egy részének és a német kézben lévő sajtó egy részének nemzeti kézbevételével a kormány zsarolhatósága megszűnt. „Ha nincs nemzeti kézben lévő média, akkor egy ország nem tud független lenni. Ha pénzügyileg egy ország zsarolható, akkor nem tud független lenni” – jelentette ki. 

Majd kifejtette, a választás tétje, hogy független vagy zsarolható kormány jön létre a választások után. Egy zsarolható kormány szerinte fel fogja adni a nemzeti függetlenséget és bevándorlóországgá engedi alakítani Magyarországot. A Magyar Idők cikke szerint az ellenzékről azt mondta, hogy több gazdasági és külföldi érdekcsoport kezében van. 

Majd bősz sorosozásba, migránsozásba kezdett. Egy külföldi államférfit idézve azt mondta, a reménytelenség gyűlöletet szít, az ellenzéktől gyűlöletre és gyűlöletkampányra lehet számítani az elkövetkező 50 napban. „Csak erre alkalmasak, csak ennyi a mondanivalójuk. És persze ennek a kampánynak oka van: azért akarnak levadászni minket, mert útjában állunk azoknak, akik bevándorlóországot akarnak csinálni Magyarországból és bevándorlókontinenst Európából.”

Orbán szerint egy külföldről irányított lejáratókampány zajlik a kormánypártok ellen, amihez nemzetközi intézmények és külföldi újságok is asszisztálnak. Azt állította, „a külföldi energiacégek vissza akarják kapni a csökkentett rezsi miatt elvesztett profitot, a bankok vissza akarják kapni a bankadót, a nemzetközi baloldal pedig Soros és Brüsszel segítségével ránk akarja kényszeríteni a migránsokat. Ráadásul nem is olyan sokára, már idén nyáron, ahogy ezt a belga miniszterelnök óvatlanul kifecsegte". 

Majd közölte, „nem vagyunk egyedül. Létrehoztuk a közép-európai országok erős szövetségét, a V4-eket, egyetértünk a szomszédainkkal, Szerbiával és Romániával is, vannak már szövetségeseink Bécsben, és még nálunk is elkötelezettebb keresztény kormány alakult Bajorországban”. Ráadásul a nagyhatalmi központokban, Washingtonban, Pekingben, Moszkvában is a kormányok barátilag tekintenek Magyarországra – dicsekedett Orbán Viktor.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.