Orbán Viktor az őt kérdező női újságíróknak: Randevúzni akarnak velem?

,

2017. október 31., kedd 09:30, frissítve: kedd 13:27

– Abban bízom, hogy a család és az iskolai nevelés végül is a férfiakat arra a belátásra fogja majd vezetni, hogy a nőknek mindig meg kell adni a tiszteletet – így reagált Orbán Viktor hétfőn a parlamentben lapunknak. A Magyar Nemzet azt kérdezte a miniszterelnöktől, hogy szerinte lenne-e szükség egy olyan állami felvilágosító kampányra, ami a szexuális zaklatások megelőzését szolgálná. – Szerintem minden olyan akciónak – legyen az állami vagy civil –, amelynek az a célja, hogy a tisztelet kultúrája erősödjön, annak van helye. Azt hiszem, ez a pontos válasz” – mondta a kormányfő.

Orbán Viktort egyébként már azelőtt is szerettük volna kérdezni más sajtóorgánummal egyetemben, mielőtt megválaszolta volna az azonnali kérdéseket a parlamentben. A kormányfő azonban ebben az első körben úgy reagált két női újságíró bemutatkozásakor, hogy „randevúzni akarnak velem?” Később a Lánchíd Rádió kérdésére – mit szól ahhoz, hogy a Publicus felmérése szerint a Fidesz a 2,2 millió szavazóján kívül a többi állampolgárt nem tudja megszólítani – úgy felelt: „Mi mindenkihez beszélünk, igyekszünk úgy beszélni, hogy mindenki meg is érthessen bennünket”.

A miniszterelnök az újságírók mellett ellenzéki képviselőknek is válaszolt, nemegyszer indulatokat gerjesztve

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.10.31.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.