Orbán Viktor és a csokinyuszi találkozása

MN

2018. március 20., kedd 12:21, frissítve: kedd 13:26

Csokitojás, csokinyuszi, bonbon, macskanyelv: minden, mi szem-szájnak ingere – Orbán Viktor hétfőn Szerencsen járt, és ha már a csokoládéjáról híres településre látogatott, vétek lett volna csoki nélkül hazamenni, hiszen amint a miniszterelnök Facebook-videójának posztjában is szerepel: „Az élethez kell egy kis Szerencsi”.

Vagy másképp mondva: jó csokinak is kell a cégér.

„Az első kérdés, hogy nyúl van-e, vagy csak tojás van?” – kérdezte az eladótól Orbán Viktor. Majd miután pozitív választ kapott, jól bevásárolt a finomságokból.

Ráadásul még a bolt tulajdonosa is meglepte egy hatalmas tábla mogyorós csokival, amely a felvétel tanúsága szerint a kormányfő feleségének a kedvence, aki „óriási mogyoróscsoki-fogyasztó”.

Majd egy reklámfotó kedvéért még pózolt is a miniszterelnök a tábla csokival, majd azt mondta: „Törhetsz a végéből, Feri!” Nem, itt nem Gyurcsány Ferencre, hanem Koncz Ferencre, a szerencsi polgármesterre utalt Orbán Viktor.

Majd egy szürreális beszélgetés is lejátszódik a kormányfő és vendéglátói között. A miniszterelnök azt mondja, „hálásak vagyunk önnek, hogy nem engedte, hogy az egész…”, majd a vendéglátó azzal folytatja: „ebek harmincadjára, vagy még rosszabbat ne mondjunk, idegeneknek jusson”.

Már csak egy kérdés maradt: vajon kik lehetnek azok az idegenek, akik lecsapták volna a magyarok kezéről a magyar csokit?

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.