Orbán Viktor és Orbán Gáspár is ellátogatott a Puskás Akadémiára

MN

2017. november 21., kedd 18:58, frissítve: kedd 19:06

Orbán Viktor és Orbán Gáspár is ellátogatott a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia első alkalommal megrendezett öregdiák találkozójára – derül ki a honlapjukon közzétett, „Vidáman nosztalgiáztak az öregdiákok” címmel megjelent beszámolóból, a hírt a 444 szúrta ki.

Az összefoglaló szerint az egykori növendékeket az akadémiát alapító miniszterelnök köszöntötte, aki úgy fogalmazott: nagyon örül, hogy ilyen szép számmal összegyűltek az egykori akadémisták, hiszen „az ilyen intézmények fő ereje világszerte a volt növendékek összetartásában rejlik”.

„Mikor megalapítottuk a Puskás Akadémiát, hosszú távra terveztünk, és természetesen nem csupán azokra a volt diákokra vagyunk büszkék, akik futballisták lettek. Mindenki sikerének örülünk, és jó érzés látni-hallani, hogy az egykori akadémisták megállják a helyüket az életben” – fűzte hozzá.

Mészáros Lőrinc, az akadémiát működtető alapítvány kuratóriumának elnöke is beszédet mondott. Kiemelte, hogy az akadémia megalapításakor nem is álmodtak hasonló sikerekről és körülményekről. „Igyekeztünk az évek során folyamatosan fejleszteni az infrastruktúrát, és manapság büszkén nézhetünk körbe, hiszen kiváló és modern körülmények között készülhetnek csapataink” – jelentette ki.

A beszámoló mellett fotókat is közzétettek az eseményről, ebből kiderül, hogy a miniszterelnök fia, Orbán Gáspár is megjelent a találkozón, aki egyébként a klub korábbi játékosa is.

Az öregdiák-találkozó „az emlékezetes pillanatok felidézésével” kezdődött, és Puskás Ferenc szobrának megkoszorúzásával folytatódott. A résztvevők bejárták a kollégium épületét, majd együtt tekintették meg a Pancho Arénában a Puskás Akadémia FC – Diósgyőri VTK NB I-es mérkőzést.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.