Orbán Viktor felmenti Gál András Leventét

2012. július 31., kedd 13:42, frissítve: kedd 13:48

Gál András Levente Jó Állam fejlesztési koncepció végrehajtásának összehangolásáért felelős kormánybiztos hétfőn levelet intézett Orbán Viktor miniszterelnökhöz, melyben kifejti, hogy az általa ellátott feladatok szeptember 1-jéig várhatóan olyan előrehaladást érnek el, melyek már nem indokolják a továbbiakban ennek a kormánybiztosi tisztségnek a fenntartását, ezért ettől az időponttól kéri felmentését – írja keddi közleményében a Miniszterelnökség.
Gál András Levente még tavaly októberben, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) államtitkáraként írásbeli figyelmeztetést kapott a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos kinevezéséről szóló kormányhatározattal kapcsolatos szakmai hiba miatt. A tévedést elsőként az MNO tárta fel.

Gál András Levente álláspontja szerint a feladatok és a hatáskörök a rendes ügymenetben is elláthatók lesznek, különös tekintettel a Magyary-program legújabb változatának augusztus végi megjelenésére. A kommüniké idézi, indoklásában a kormánybiztos kitér arra is, hogy mindig feladathoz indokolt rendelni tisztséget. Gál András Levente köszönetét fejezi ki Orbán Viktor miniszterelnök bizalmáért és azért, hogy ilyen kritikus időkben és jelentős ügyekben szolgálhatta Magyarországot.

A miniszterelnök a hétfői napon megkapta Gál András Levente levelét, és – megfontolva a kormánybiztos érveit – elfogadta lemondását, 2012. szeptember 1-jei hatállyal. A Miniszterelnökség arról is tájékoztat, hogy Orbán Viktor köszönetet mondott Gál András Leventének a magyar közigazgatás újjászervezése érdekében végzett munkájáért – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.