Orbán Viktor gyűlöletkampányáról ír a tekintélyes lap

MN

2018. március 20., kedd 21:20, frissítve: szerda 07:32

„A Fidesz sokszor játszott már a szavazók félelmeivel” – írja a magyar választások előtti terjedelmes cikkében a Newsweek, mely elsősorban Orbán Viktor és pártjának gyűlöletkampányát állította középpontba. Kiemelik, hogy egyaránt támadják a kampányban Soros Györgyöt, az Európai Uniót és a migránsokat is, utóbbi gyakorlatilag mára szitokszóvá vált Magyarországon.

Az írásban beszámolnak Lázár János Bécsben készített videójáról, melyben a kancelláriaminiszter embertelen állapotokról, koszról és bűnözésről számol be, mindezt párba állítva a migrációval. A Newsweeknél úgy látják, mindez bevett módszer a Fidesz részéről, amely sokszor folyamodott olyan taktikákhoz, hogy végső soron a szavazók félelmeit kijátszva tudjon előrelépni. Ehhez hozzásegítette az is, hogy bár „a magyarok kezdetben szimpatizáltak a menekültekkel”, az európai terrortámadások nyílt utat biztosítottak Orbánék gyűlöletkampányának.

A cikkben leírják, hogy „Európa más szélsőjobboldali pártjai” a remény jeleként látják Orbán eredményeit, a választási győzelmeket.

Mindezzel egy időben pedig az Orbán közelében álló üzletemberek jelentős vagyongyarapodáson mennek keresztül, többen pedig rátették a kezüket kulcsfontosságú médiaszereplőkre.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.