Orbán Viktor kimondta: egy kerületnek a polgármesternél fontosabb a honatya

MN

2018. március 7., szerda 12:58, frissítve: szerda 16:26

Interjút adott a Józsefváros című, VIII. kerületi önkormányzati lapnak Orbán Viktor. A szerdán megjelent interjúban a kormányfő arról panaszkodik, „egyre radikálisabb és durvább a hangnem a választási kampányban”, amiről persze a Fidesz „polgári, nemzeti, keresztény közösségként” egyáltalán nem tehet.

Természetesen nem hiányozhat a harci retorika: „Mindig emlékezzünk arra, hogy ötvenhattól kezdődően nemzedékek harcoltak, dolgoztak azért, hogy Magyarország egy olyan hely legyen, ahol a magyar emberek döntik el, hogy mi történjen a hazájukban.”

Kitért a józsefvárosi fejlesztésekre (Ludovika, Nemzeti Lovarda, Nemzeti Közszolgálati Egyetem), és megdicsérte Kocsis Máté – aki mellesleg a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke – polgármester munkáját, aki mindent megtett polgármesterként, amit lehetett, az áprilisi választások után pedig a parlamentben folytathatja a munkáját, honatyaként ugyanis Orbán Viktor szerint sokkal többet tehet, mint polgármesterként, amivel egyértelműen az önkormányzati rendszer gyengítési tervére utalt a parlamentihez képest.

„A VIII. kerület azért fejlődött olyan kiugróan, mert a polgármester hetente kopogtatott”

nála.

A miniszterelnök szerint sokat javult a közbiztonság a Józsefvárosban, ezért is volt olyan sokkszerű 2015-ben a migránsok jelenléte a II. János Pál pápa téren – arról persze nem beszélt, hogy az idő tájt is fideszes kormány és polgármester volt Magyarországon, Budapesten, illetve a VIII. kerületben is, tehát nem történelmi szükségszerűség volt, hogy azok az emberek ott és akkor megjelentek. Arra persze többször is visszatért, hogy akik a Fidesz ellen indulnak a választáson, azok bevándorlóországgá akarják tenni Magyarországot.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.