Orbán Viktor: Komoly súly van a vállamon

MN

2018. április 9., hétfő 08:54, frissítve: hétfő 13:19

Orbán Viktor szerint célt ért az egyenes, világos beszéd, mely hosszabb időre, akár évtizedekre eldöntheti az ország sorsát. A Fidesz retorikájának egyik központi eleme volt, hogy veszélyre hívják fel a figyelmet. A kormányfő úgy ítéli, ez alapján született meg a most látható döntés, az egybehangzó akarat. Órási felelősség a most következő feladat, komoly súly a vállán – nyilatkozott az Echo TV-nek a miniszterelnök.

Az unió több politikusa hangsúlyozta, hogy a magyar választások eredménye messze túlmutat az ország határain. Orbán Viktor azt emelte ki, hogy az egyik legfőbb politikai probléma külföldön az őszintétlenség, ezzel szemben ők az egyenességre törekedtek a kampány során is – állítja.

Hangsúlyozta, hogy nem Európa, az unió ellen vannak, hiszen azt a tágabb hazánknak tekinthetjük. Ugyanazt kívánjuk a határon kívül másoknak, mint magunknak, ezért erős Európát akarunk. Úgy véli, a jó politikus kimondja az emberek gondolatát arról, amit meg kell valósítani. Magyarország a bátor emberek országa, akik világossá tették egész Európa számára, hogy a dolgokat így nem lehet folytatni – szögezte le.

A kormányfő úgy látja, elindult egy sajátosan magyar, emberi szabadságot szolgáló modell. Ez ugyan még nem mutat látványos eredményeket, de most, a választások eredményeképp ezen az úton halad tovább az ország.

A választással kapcsolatos eseményeket, reakciókat továbbra is folyamatosan követjük, percről percre tudósításunkat itt olvashatja.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.