Orbán Viktor már a választási kampányban látja a Soros-hálózatot

MN

2017. december 1., péntek 08:21, frissítve: péntek 15:00

A Soros-féle hálózat benevezett a magyar választási kampányba – mondta Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A szokásos kormányfői interjúban Orbán úgy fogalmazott: a Soros-hálózat pártszerűen működik, el akarja mozdítani és meg akarja gyengíteni azokat a kormányokat, amelyek a muszlimok betelepítésével szemben fellépnek.

A miniszterelnök ezért arra számít, hogy Magyarországon a Soros-hálózat propagandát fog folytatni, meg fogja erősíteni a civil szervezeteket, emberek százait és ezreit fogja fizetni, a választás időpontjára pedig úgynevezett civil központokat fog létrehozni az ország különböző részein, amelyek pontosan úgy működnek majd, ahogyan a kampányban a pártok szoktak.

Orbán Viktor azt is mondta, Soros György az Európai Parlamenten már átvitte az elképzelését, ahonnan megindult a nyomás az Európai Tanács irányába, hogy az uniós miniszterelnökök is erősítsék meg az EP döntését, és induljon meg a betelepítés.

A kormányfő hangsúlyozta, hogy a bevándorlás nem pártkérdés, hanem nemzeti ügy, ha ugyanis beengedjük a migránsokat, nem csak a fideszeseknek kell velük együtt élni, hanem minden magyar embernek.

Soros György személye ebből a szempontból másodlagos, hiszen pénzügyi spekulánsok mindig is voltak, és lesznek, ám őket ki lehetett védeni – jegyezte meg Orbán. A kormánynak akkortól kellett elkezdeni foglalkoznia a kérdéssel, mikor Soros pénze, illetve az általa felépített hatalmas gépezet befogta látómezejébe a bevándorlás kérdését is – mondta a miniszterelnök.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Orbán szerint a Soros-hálózat le akarja bontani a határkerítést, nem akarja, hogy a nemzeteket határok válasszák el, azt akarja elérni, hogy a magyarok örüljenek a tőlük különböző kultúrájú emberek érkezésének, és adjanak nekik pénzt. „Mi egy másik jövőt akarunk” – jelentette ki a miniszterelnök, aki szerint az állam minden lehetséges eszközét hadrendbe kellett állítani. Ennek része a „Soros-gépezet” összetételéről, működési rendjéről, befolyásáról szóló titkosszolgálati jelentés is.

Arra a kérdésre, mennyi lesz ebből megismerhető, a kormányfő azt felelte: óvatosnak kell lenni, mert egyetlen ország sem szívesen tárja fel az „erőfeszítéssel megszerezhető” információkra vonatkozó képességét. Idézte ugyanakkor a jelentésben szereplő egyik dokumentumot, amely szerint a Nyílt Társadalom Alapítvány tavaly augusztusi jelentésében az állt: támogatták a migráció területének befolyásos szereplőit, beleértve az agytrösztöket, politikai elemző központokat, a civil társadalom hálózatait, hogy alakítsák a migrációs politikát, befolyásolják a migráció szabályozását meghatározó folyamatokat.

A „Soros-terv” létéről szóló vitát Orbán Viktor „olvasási problémának” minősítette, hiszen szerinte maga Soros György tette közzé azt a dokumentumot, amelyet tervnek nevez (a Soros György által írt újságcikkekről részletesen beszámoltunk itt - a szerk.).

A „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultációról szólva a miniszterelnök arról beszélt: Magyarország jövője dől el a bevándorlás kérdésén, és úgy látszik, az embereknek erről világos álláspontjuk van. Szerinte egyébként a konzultációs kérdőív kitöltése „erőfeszítés”, ugyanis el kell olvasni, meg kell érteni, akarni kell kitölteni, „esetleg meg kell beszélnie az embernek a feleségével vagy a barátaival”, majd postára kell adni. Az eddigi konzultációk közül szerinte a mostani a legsikeresebb, amiből az következik, hogy az emberek szerint ez a kérdés a leginkább húsbavágó, a jövő szempontjából a legfontosabb.

A szerkesztő ajánlja

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.

Lázár Fruzsina

Mennyit ér ma egy emberélet?

Ismeretségen vagy a jó szerencsén múlik az életben maradás, ha valaki gyors egészségügyi ellátásra szorul?

Vég Márton

Maffiamódszerekkel dolgozhattak Tiborcz Istvánék

Az ellenzék szerint az Elios csalásgyanús pályázatai az utolsó szöget jelenthetik az Orbán-rendszer koporsójába.

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.