Orbán Viktor megtekintette a hóhelyzetet

MN

2018. március 17., szombat 18:56, frissítve: vasárnap 23:20

Orbán Viktor miniszterelnök Pintér Sándor belügyminiszter, valamint – ki tudja, miért – Rogán Antal propagandaminiszter társaságában látogatott el az operatív törzshöz, hogy megbizonyosodjon arról, felkészült-e az ország a várható időjárási nehézségekre. A meteorológiai előrejelzések szerint szombat este az egész napos esőzés után ónos eső és havazás várható, így négy megyére adtak ki piros figyelmeztetést.

Az operatív törzsnél a kormányfő megállapította, hogy az eső rá is fagyhat az utakra – azokra az utakra, amelyeken valószínűleg a négynapos hosszú hétvége után hazatérők ezrei fognak autózni a figyelmeztetés ellenére. A miniszterelnök szerint ennek az „engedetlenségnek” egyebek mellett az is oka, hogy „végső soron magyarok vagyunk”. A megtekintés után Orbán Viktor szerencsés utat kívánt mindenkinek.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.