Orbán Viktor szerint kétszer-háromszor annyit kell dolgozniuk, mint eddig

MN

2018. február 26., hétfő 15:41, frissítve: hétfő 16:23

„Az emberek új városvezetőt akartak választani, és meg is választották, gratulálunk neki, és sok sikert kívánunk!” – nyilatkozta Orbán Viktor a Hvg.hunak, amikor a hódmezővásárhelyi polgármester-választás elvesztése kapcsán érdeklődtek nála.

A kormányfő hozzátette, hogy Hódmezővásárhely fontos város, mindig is szívükön viselték a sorsát, és „mindent meg fogunk tenni a fejlődéséért”.

A Fideszről szólva az országos választmány ülésére érkező Orbán Viktor kifejtette: a pártnak „fel kell idéznie azt a tudást, hogy a mi közösségünknek soha nem adnak semmit olcsón vagy ingyen. Mi csak úgy véletlenül, vagy szerencse révén, vagy a többiek gyengesége miatt sosem nyertünk választást. Ha nyerni akarunk, akkor a mi közösségünknek két-háromszor annyi erőt kell mozgósítania, mint az ellenfeleinknek. Ez most is így van, kettőzött erővel kell dolgozni, ez a tanulság, és ebben fogunk itt reményeim szerint előrelépni.”

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Orbán Viktor szerint szembe kell nézniük az ellenfeleikkel, és „el kell hárítani azt a veszélyt, hogy azok kapjanak Magyarországon támogatást, akik egyébként bevándorlóországgá fogják alakítani Magyarországot”.

A kormányfő elmondta, hogy a választás számára csupán egyetlenegy dologról szól, arról, hogy bevándorlóországgá alakulunk-e a választás eredményeképpen. „Ha a mi közösségünk marad, akkor Magyarország nem lesz bevándorlóország. Ha az ellenfeleink kapnak nagyobb bizalmat, akkor Magyarország bevándorlóország lesz” – szögezte le a hódmezővásárhelyi kormánypárti vereségből levont következtetését a miniszterelnök.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.