Őrjöngő láncfűrészes üldözte családját Somogyban

NT

2012. augusztus 21., kedd 16:44, frissítve: kedd 17:51

Láncfűrésszel akart véget vetni egy családi viszálynak Somogygesztiben egy férfi, akit végül kommandósok fékeztek meg. Nem ez volt az első ilyen eset: a Fejér megyei Kulcson egy ámokfutó mészárolta le a családját áprilisban, március végén pedig egy fiatal végzett édesanyjával egy bárddal és egy késsel.

Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint augusztus 20-án éjszaka egy somogygeszti fiatal pár veszekedésének kívánt véget vetni a nő édesapja oly módon, hogy polányi lakóhelyén magához vette motoros fűrészét, majd feldúltan Somogygesztibe ment.

A házba menekültek

Elmondta még: a fiatalok megrémültek a láncfűrészes családfőtől, bemenekültek a házba, amelynek ajtaját be is zárták. Mikor az őrjöngő férfi a fűrésszel az ajtót bontani kezdte, kimenekültek a ház melletti kukoricásba.

Mivel a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai azt valószínűsítették, hogy a súlyos testi sértés és egyéb bűncselekmények miatt korábban már büntetett férfinél fegyver is lehet, előállításához kérték a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségét. A kommandósok a férfit elfogták, majd előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságon, ahol felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés gyanúja miatt hallgatták ki a rendőrök.

Mészárlás Kulcson

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Emlékezetes, idén áprilisban egy férfi kardszerű bozótvágó késsel felfegyverkezve ment neki a családtagjainak és rokonainak a Fejér megyei Kulcson. A tragédiában négy ember halt meg, három pedig súlyosan megsérült. A 24 éves férfit a TEK munkatársai néhány órán belül elfogták. Később kiderült, egy jól menő építési vállalkozó családjában történt a brutális gyilkosság.

Gyógyszer, gyilkosság bárd

Március végén pedig egy fiatal férfi végzett édesanyjával egy késsel és egy húsvágó bárddal, majd apjára is rátámadt, ezután pedig kivetette magát a szomszédos ház tizedik emeletéről. Tavaly júliusban a Bajához tartozó Mártonszálláson egy 47 éves asszony gyógyszerrel megmérgezte örökbe fogadott lányát és két nevelt fiát, s magával is végezni akart. A 10 éves kislány meghalt, a két kisfiú kihányta a gyógyszereket, s az elkövető nő is életben maradt. Ugyanezen a napon a Pest megyei Valkón egy 27 éves férfi több késszúrással megölte édesanyját, nagyanyját és barátnőjét, majd magával is végzett.

2010 augusztusában az ácsi családirtás rázta meg az országot, egy 28 éves férfi megölte 27 éves élettársát és annak két kiskorú gyermekét, majd magával is végzett. Tényőn pedig 2010. március 15-én történt vérfürdő, melynek során egy férfi előbb a feleségét, majd két kislányát ölte meg baltával, magát előbb késsel sebezte meg, végül láncfűrésszel vágta el a saját nyakát.

Forrás: MTI, MNO

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.