Országos önkéntes akciót hirdetett a Fidelitas

WL

2012. május 17., csütörtök 15:33, frissítve: csütörtök 15:54

Jobb adni, mint kapni elnevezéssel országos önkéntes akciót hirdetett a gyermeknaphoz kapcsolódóan a Fidelitas: olyan gyermekekkel foglalkozó intézmények jelentkezését várják, amelyek szívesen fogadnak fiatalokat önkéntes munkára.

A Bethesda Gyermekkórház játszóterét csütörtökön festéssel, takarítással megszépítő Fidelitas helyszíni sajtótájékoztatóján Vincze Ágnes országos alelnök elmondta: céljuk, hogy az önkéntes akció keretében 19 megyében, valamint Budapesten egy-egy intézménybe ellátogassanak, a vállalásokat június közepéig tudják teljesíteni.

Tájékoztatása szerint a gyermekekkel foglalkozó intézmények – köztük óvodák, iskolák, nevelőotthonok, gyermekotthonok – két héten át jelentkezhetnek az onkentesseg@fidelitas.hu címen, de azok felajánlását is szívesen fogadják, akik akciójukhoz önkéntes munkavégzéssel csatlakoznának. További információ a www.fidelitas.hu/onkentesseg oldalon található.

Mint Vincze Ágnes hozzátette, elképzeléseik szerint az önkéntesek elsősorban négyfajta munkában vennének részt: gyermeknapi programokat szerveznének, illetve ezek aktív közreműködői lennének, segítenének a gyermekek szállításában vagy az intézmény és környezete megszépítésében.

Ágh Péter, a Fidelitas országos elnöke felidézte, hogy a tavalyi év az önkéntesség európai éve volt. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban számos önkéntes akciót szerveztek. A szervezet történetének legsikeresebb jótékonysági kezdeményezéseként szólt a Csillagszóró 2011 elnevezésű programról, amelynek keretében minden megyében számos, gyermekekkel foglalkozó intézménynek sikerült felajánlásokat gyűjteniük.

Kiemelte, hogy Magyarország az önkéntes munkavégzést tekintve az utolsók között van az Európai Unióban. Ezért is szeretnék felhívni a figyelmet a karitatív munka fontosságára, amely a segítetteknek és a segítőknek egyaránt értéket jelent – tette hozzá.

Böröcz László, a Fidelitas koordinációs alelnöke hangsúlyozta, hogy a társadalmi problémákra úgy tudnak hatékony és helyes válaszokat adni, ha maguk is részt vesznek az ehhez hasonló önkéntes akciókban, és megtapasztalják a mindennapi problémákat.

Mint a sajtótájékoztatón a jövőbeni kezdeményezésekről elhangzott, a Mikuláshoz és a karácsonyhoz kapcsolódva az idén is szeretnének önkéntes akciót hirdetni.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.