Orvosi igazolást bírált felül a dunakeszi Fidesz-frakció

MN

2017. szeptember 30., szombat 11:37, frissítve: szombat 15:09

Embertelen és kegyetlen módon járt el szerdán Dunakeszi fideszes képviselőcsoportja Radnóti Henrik DK-képviselővel szemben; felülbírálták érvényes orvosi igazolását – írja Facebook-oldalán Varga Zoltán Péter helyi jobbikos önkormányzati képviselő.

Varga többször is hangsúlyozza, hogy szinte semmiben nem ért egyet a politikai ellenfelének számító DK-s Radnóti Henrikkel, de a Fidesz megoldása annyira kiakasztotta, hogy vállalja a szabálysértést is, és nyilvánosságra hozza, hogy milyen napirendi ponttal támadták hátba az ellenzéki képviselőt.

Mint a bejegyzésben olvasható, Radnóti Henrik orvosi igazolással bizonyította, hogy egészségügyi okból hiányzott a képviselő-testület július 27-i testületi üléséről, hiányzásáról egy hónappal később hozott dokumentumot.

A Fidesz-frakció ezt valamiért nem tartotta hitelesnek: annyira nem, hogy a szeptember 28-i testületi ülésen az utolsó pillanatban kiosztottak egy napirendi pontot, ami lehetővé tette, hogy Radnóti Henrik július 27-i tiszteletdíját – távolmaradásának tisztázatlan oka miatt – megvonják a képviselőtől.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Ennél is ijesztőbb, hogy Dióssi Csaba polgármester külön levélben kérdezett rá Radnóti orvosánál: a képviselő egészségügyi állapota tényleg olyan volt-e, hogy amiatt jogosan hiányzott az ülésről. Az orvos pedig válaszolt is, és Varga Péter Zoltán szerint titoktartási esküjét sutba dobva, szenzitív adatokat osztott meg betegének állapotáról. Így derült ki az is, hogy a Radnóti hosszabb ideje kezelés alatt állt, bár éppen július 27-én nem járt az orvosnál.

„… még egyszer hangsúlyozom: bárki bárhogy értékelje is az ügyet – tényleg oda jutottunk, hogy valakinek az egészségi állapota képezi egy politikai vita részét? Mi lesz a következő? Az ember feleségének az egészségügyi állapota? Az ember gyermekének az egészségügyi állapota? Hol van az a sokszor keresett és sokszor – utólag mindig kiderül, csak úgy gondoltuk, hogy – megtalált határ? Amire azt mondjuk: na itt van, ez az a pont, amit nem, egyszerűen NEM lépünk át?” – kérdezte bejegyzésében a jobbikos képviselő.

Mint hozzátette, a zárt ülésen végül arról döntöttek, hogy megvonják a DK-s tisztviselő napidíját és a nyomozó hatóság bevonásával vizsgálják ki távolmaradásának okát. Mindezt úgy, hogy az igazolás érvényes volt, és orvosa is elismerte, hogy Radnóti kezelés alatt áll.

Szombat kora délután a DK közleményben lemondásra szólította fel Dunakeszi polgármesterét, amiért az orvos az érzékeny személyes adatnak minősülő papírt, feltételezhetően a politikai nyomás miatt, kiadatta. Rónai Sándor, a DK Pest 5. választókerületi elnöke, Pest megyei önkormányzati képviselője által jegyzett közlemény megállapítja: Dióssi Csaba, Dunakeszi fideszes polgármestere azt hiszi, hogy rá nem vonatkoznak a törvények. Innen már csak egy lépés, hogy az állampárt az ellenzéki képviselők egészségügyi állapotára építsen lejáratókampányokat - írta a DK-s politikus.

A DK ezek után elvárja, hogy a rendőrség hivatalból indítson eljárást Dióssi ellen, még akkor is, "ha Polt Péter legfőbb ügyésznek most is rövid a póráza ahhoz, hogy legalább tessék-lássék alapon betartassa a törvényeket a fideszesekkel".

A Fideszből korábban kizárt Tényi István az ügyben magántitok megsértése miatt feljelentést tett, amiről a Hír Tv-t is tájékoztatta. 

 

 

 

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.