Összegyűlt az egymillió aláírás a magzatkísérletek ellen

MNO

2013. szeptember 23., hétfő 16:21, frissítve: hétfő 16:31

Összegyűlt az egymillió aláírás az „Egy közülünk” polgári kezdeményezés számára, amellyel megakadályozható, hogy embriók elpusztításával járó kísérleteket folytassanak az Európai Unióban – jelentette be Pálffy István, a KDNP országgyűlési képviselője hétfőn a parlamentben.

Az „Egy közülünk” az egyik első regisztrált polgári kezdeményezés az Európai Unióban, melynek keretében az EU országaiban aláírásgyűjtés indult a magzati élet védelmében. A kezdeményezés fő célja, hogy az EU a fogantatástól kezdve biztosítsa az élethez való jog védelmét, és ne finanszírozzon embriók elpusztításával járó kísérleteket. Nem az abortusz betiltásáról van tehát szó, hanem a magzatkísérletek anyagi támogatásának megtiltásáról.

Mint arról még áprilisban beszámoltunk, tízezer körüli aláírást gyűjtött már össze a Kereszténydemokrata Néppárt az élő emberi magzatokkal folytatott kísérletek uniós támogatását megtiltó, Egy közülünk elnevezésű akció keretében. Miután összegyűlt az egymillió aláírás, az Európai Bizottság megvizsgálja a kezdeményezést, és dönt arról, hogy előterjeszt-e jogalkotási javaslatot. A bizottság javaslata azután a jogalkotó elé kerül, és elfogadása esetén jogszabály válik belőle.

Nagy Kálmán orvosprofesszor, a KDNP országgyűlési képviselője arról is szólt, hogy azt szeretnék, ha az orvoslás, az orvosi, a biológiai kutatás az embert szolgálná.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.