Ősszel kezdődik a 3-as metró felújítása

MTI

2017. augusztus 16., szerda 06:26, frissítve: szerda 11:04

Várhatóan október végén, november elején kezdődik a 3-as metró infrastruktúrájának felújítása – írja a szerdai Világgazdaság a Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt. közlésére hivatkozva.

A kivitelezési munkálatok pontos ütemezése a vállalkozási szerződések aláírása után történik. A szerződéskötés augusztus végén, szeptember elején várható, a beruházási költség 24,1 milliárd forint.

A 3-as metróvonal északi szakaszának felújítására kiírt közbeszerzési eljárás nyertese a Strabag Építőipari Zrt. A vállalkozás hat állomást korszerűsít.

A középső és a déli szakasz állomásainak rekonstrukciójára új közbeszerzési pályázatot írnak ki.

Az északi szakasz infrastruktúra-felújításának idején a metró csak Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik majd – tájékoztatta a lapot a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt.

Mindeközben összeáll az a buszpark, amellyel a felújítás ideje alatt szállítják az utasokat. Folynak az M3-as vonal felszíni pótlásához szükséges út- és forgalomtechnikai munkálatok is.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.