Öt kiló krumplival nyerné el az idősek szavazatát a hegyvidéki Fidesz-szervezet

MN

2018. január 23., kedd 12:00, frissítve: kedd 12:35

„Közkívánatra” oszt burgonyát a XII. kerületi önkormányzat a 65 évnél idősebbeknek – derül ki egy szórólapból, amelyet valamiért a Fidesz hegyvidéki szervezete osztott meg a Facebook-oldalán Segítünk az új évben is! szlogennel. Ha ez nem lenne elég furcsa, a szórólap még a magyar nyelvet is kifacsarja, amikor úgy fogalmaz: az önkormányzat „természetbeni alapélelmiszerként” biztosítja a krumplit. 

Ahhoz képest, hogy összesen öt kiló burgonyáról van szó – az olcsóbb fajta az egyik nagy áruházlánc honlapja szerint nagyjából 900 forintba kerül –, kétszer kell érte fáradni: egyszer el kell menni egy kuponért a Hegyvidéki Szociális Központ egyik telephelyére, majd január 22-től a polgármesteri hivatal előtt lehet átvenni a zöldséget. 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.