Öt nyomozás zajlik az ORÖ ügyei miatt

MN

2017. november 11., szombat 10:51, frissítve: szombat 19:29

Öt nyomozás zajlik jelenleg az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) korábbi ügyei vagy projektjei kapcsán – erősítette meg a Népszava információját az RTL Híradónak a rendőrség és az ügyészség.

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadása, a Fővárosi Főügyészség a másfél milliárdos Híd a munka világába program körüli visszaélések, a Budapesti Rendőr-főkapitányság pedig csalás, hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt folytat eljárást a szervezet ellen.

A humán tárca vezetője, Balog Zoltán október végén a Lungo Drom születésnapi rendezvényén még arról beszélt, hogy az ORÖ-nek az elmúlt huszonöt évből négy botránymentes éve volt, amikor Farkas Flórián volt az elnök.

A roma politikus ugyan az RTL Híradónak nem nyilatkozott, de a kormányközeli Demokratának korábban azt mondta: szerinte csak az általa elért sikerek fájnak az ellenzéknek, ezért támadják.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.