Óvodásoknak kellett hallgatniuk Simicskót, Szél Bernadett teljesen kiakadt

MN

2018. február 14., szerda 21:09, frissítve: szerda 21:35

„Hogy kerül a honvédelmi miniszter az óvodába?! Mit keres ott? Az óvodákban, iskolákban egy szempont van, és az a szempont a gyermekekről szól. Nem a politikusokról” – kelt ki a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében Szél Bernadett.

Simicskó István, Újbuda fideszes országgyűlési képviselője ugyanis a közösségi oldalon büszkélkedett azzal, hogy több mint 50 millió forintból korszerűsítették a Napsugár Óvodát Őrmezőn. „A felújítás során sor került a homlokzat utólagos hőszigetelésére, a lapos tető hő- és vízszigetelésére, illetve a műanyag nyílászárók cseréjére” – sorolta.

De itt nem állt meg a honvédelmi miniszter: a közzétett fotókról ugyanis kiderült, hogy az említett intézményben kiültették az óvodásokat a politikussal szembe.

Szél Bernadett azt kérte a minisztertől, válaszoljon arra, miben és hogyan segíti a kisgyermekek fejlődését, hogy a magyar kormány hadügyekért felelős tagját kell hallgatniuk, valamint hogy „kinek az érdeke ez a kutyakomédia”.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

„Elfogadhatatlan, hogy a gyermekek érdekei bármilyen tekintetben is hátrasorolódjanak, nincs az a politikus és nincs az a kampány, amiben ez elfogadható lenne” – szögezte le.

Szél Bernadett azt írta, törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a gyermekekkel ne mehessen tovább „ez a csúfság”, és házszabálytól való eltérést kezdeményez annak érdekében, hogy már a kampányban kötelező legyen betartani „a tisztelt politikusoknak a minimumot”.

„Tegye oda magát a Fidesz, ha valóban tenni akar a gyermekekért. Van ez olyan fontos, mint a stop soros!” – fogalmazott.

Simicskó Facebook-bejegyzését elsőként a 444.hu szúrta ki, és a portál kiemelte: bár a miniszter nem írt róla, a korszerűsítés EU-s támogatásból valósulhatott meg.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Pápay György

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.

Kuthi Áron, Zord Gábor László, Garamvölgyi Flóra

Miért és hogyan hagyták el Magyarországot? Három történet a több százezerből

A sebész, akit alig ismertek meg a gyerekei. Egy kutató, akit a szakmája hajt. A házaspár, amelyik ösztöndíjjal ragadt kint.

Stier Gábor

„Kijev nem írhat minden bajt a háború számlájára”

Az egykor Viktor Janukovics csapatában dolgozó politológus, Koszty Bondarenko nem csalódott a Majdanban, mert nem is várt tőle semmit.